mynewspapers.net

DeVilbiss Air Compressor felsökning

DeVilbiss Air Compressor felsökning


DeVilbiss, nu DV system, började produktionen av luftkompressorer 1954, och dess produkter distribueras över hela världen. Dessa är robusta enheter, och DV Systems erbjuder en sjuårig pump garanti på sin tunga industriella luftkompressorer. Om det uppstår problem med ditt system, check för igensatt luftfilter intag, slang defekta tryckvakter och luft läckor, bland andra problem. Kör igenom en grundläggande felsökning lista innan du ringer en DeVilbiss tekniker för service.

Instruktioner

• Rengör luftfiltret intag om kompressorn inte är leverera tillräckligt med luft för att köra verktyg eller tillbehör. Dra av luftfiltret ur enheten och tvätta med ett milt rengöringsmedel och tvål och vatten. Byt filter vid behov. Fungera inte kompressorn med filtret bort. Kontrollera slangen efter läckor, och ersätta den om det behövs.

• Flytta Tryck switch till läge "Off" om luftkompressor inte automatiskt stänga av när enheten når kapacitet. Säkerhetsventilen kunde dyka om det är övertryck i tanken. Om turning trycket stänga inte stänga av kompressorn, koppla ur enheten på det elektriska uttaget. Om de elektriska kontakterna har blivit svetsat samman, har en servicetekniker ersätta tryck switch.

• Dra åt tillbehören om du hör luft som kommer ut. Kolla efter läckor genom att gnida en lösning av såpvatten över beslag. Dra inte beslag, som kunde band trådar.

• Låt motorn svalna, om det inte kommer att köra eller starta om. Växeln motor överlast skydd kan ha varit utlösts. Växeln återställs automatiskt när motorn kyler tillräckligt. Kontrollera att ledningar anslutningarna inuti rutan tryck switch och terminal är säkra och fria från skador eller brännande.

• Kontrollera säkringsboxen säkring eller utlöst brytare om enheten inte fungerar alls. Återställa brytare som behövs. Inte installera en brytare och säkring med ett högre betyg än vad som anges för din viss gren krets. DeVilbiss säger att använda endast en "Fusetron" typ T säkring.

• Tryck spaken på tryckvakt till "Off" läge att blöda linjen om press-release ventilen på växeln trycket inte bort huvudet tryck. Byta ut ventilen om den inte öppnas.

• Byt ut regulatorn om regulator ratten har en kontinuerlig läckage.

• Fullt dränera kondensvatten från tanken att förhindra rost och gallring av de ståltank. Detta kan leda till tank sprack.