mynewspapers.net

Det som kännetecknen kasta en bollEgenskaper, teknik eller mekanik för att kasta en boll kommer inte alltid naturligt för alla. Att veta vad som kännetecknar kasta en boll och öva några grundläggande principer kan förbättra nästan någons avstånd, hastighet och noggrannhet, även de idrottare som har mer naturliga förmåga.

Greppet

Bollen hålls med kuddar av fingertopparna, inte i din handflata. En mycket ung kastare håller bollen med sin index, och ringfinger på bollen och tummen under bollen. Throwers med större händer greppa bollen med index och middle finger på toppen och tummen under.

Hållning

Din kropp är i sidled med ditt bröst och höfter vinkelrätt mot målet. Om du är högerhänt, skuldra vänster pekar mot målet. Rätt ta poäng mot målet om du är vänsterhänt. Fötterna är en något bredare än axelbredd isär. Den baksida foten är fyrkantig till målet; vristen på foten vänder mot målet.

Vikt SKIFT

I början av kasta fördelas din vikt jämnt på båda fötterna. Kastaren tar hans arm tillbaka och hans vikt skiftar till den baksida foten. Som det bakre benet skjuter kroppen framåt, framåt vänster fot steg med tån pekar rakt fram mot målet. Alla dina vikt-överföringar till detta främre fot som bollen släpps. För vänsterhänta framåt höger ben steg.

Arm rörelse

Kasta börjar med båda armarna avslappnade framför kroppen samtidigt som du håller bollen. Att kasta arm flyttar ner och tillbaka och fortsätter att där det är axeln högt med en 90 graders krök vid armbågen. Armen ser ut som bokstaven "L" med bollen och hand pekar mot himlen. Armen är i linje med målet, inte radbryts runt ryggen. När höfterna börjar rotera mot målet armen rör sig framåt. Efter främre foten har landat, armen sträcker sig fullt ut och släpper bollen.

Finish

Som bollen släpps från handen, hålla huvudet och hålla din vikt över främre foten. Framben är böjd att var knäet är placerad över foten. Den kastar arm följer genom, ner och över kroppen. Det bakre benet kommer fram som din vikt blir mer jämnt balanserade på båda fötterna.