mynewspapers.net

Det rätta sättet att bära en Hijab

Det rätta sättet att bära en Hijab


Beslutet att bära en hijab eller huvudduk, kan ofta ses som ett politiskt uttalande, snarare än en kulturell och religiös beslut. Koranen ger råd till alla muslimska kvinnor att klä sig anständigt, och många tror att bära en hijab är en handling av hängivenhet. Även om det finns bra debatt bland den muslimska befolkningsgruppen, många kvinnor känner sig hijab ger dem med förtroende som inte bygger på fysiska egenskaper. Idag, kan kvinnor välja från ett brett utbud av fashionabla stilar, mönster och färger som är och tillfälle-åldersanpassade. Men det traditionella sättet att bära hijab förblir densamma och beror till stor del på vilken typ av halsduk används.

Instruktioner

Grundläggande Hijab stilar

• Dra håret i en hästsvans eller bulle. Använda hårklämmor på kortare frisyrer. Skydda håret tätt för att undvika någon bit av håret från att glida ut.

• Välj en under scarf som liknar färgen på hijab halsduken. Glida den över håret.

• För en amira halsduk, skjut i ansiktet genom öppningen och justera botten eller tuck halsduken i kläder.

• För en shayla wrap, placera wrap över huvudet så att ena sidan är längre än den andra. Samla ihop öppningen under hakan och pin tätt. Ta den längre sidan, vira den längs ramen för ansiktet och fästa den på toppen av huvudet.

• För den kvadrat halsduken, vik halsduken på halv och placera den över huvudet med ena sidan längre än den andra. Fästa öppningen under hakan. Ta den längre sidan, vira den längs ramen för ansiktet och föra den mot centrum och baksidan av huvudet. Nåla fast halsduken på toppen av huvudet eller på sidan.