mynewspapers.net

Det låga slaget i kvinnors Självförsvarsteknikerna

Det låga slaget i kvinnors Självförsvarsteknikerna


Defense klasser för kvinnor lära ofta felaktig taktik. Defense klasser, som en kvinna kan delta på sin lokala YMCA, lära kvinnor att attackera manliga ljumsken, som om det är en magisk kula att besegra våldsam angriparna. Attackera ljumsken är vad kampsportsexperter kallar en "låg procentandel" hit; i verkligheten är det sällan noter eller uppnår målet att stoppa en angripare.

Inte attackera könskörtlarna från "Utanför" utbud

Försöker attackera könskörtlarna från utanför intervallet är meningslöst. "Utanför" utbud innebär att du är utom räckhåll för din angripare arm. Det är osannolikt att du kommer att träffa ditt mål på detta område; män är vana vid att skydda könskörtlarna från strejker. Du ange "fångst" för att få en träff på känslig, genitala området. Svällning utbud är de arm nås av dig och din angripare, där grappling, som Björn kramar, äger rum. De flesta människor är ovana att slåss i denna serie. En hane kommer vanligt enkelt försöka kväva en kvinnlig motståndare med rå styrka vid detta intervall. I detta intervall, ett knä eller en uppåtgående palm kan strike till testiklarna slå effektivt.

Attackera från insidan svällning utbud

Du ange svällning av ledande med en stomp till angriparens fot, kasta något på hans ansikte eller snärta handen i ett öga jab försök. Du kan också att släppa oväntat i en skenbara försök att ta itu med benen. Här, du är under din angripare hand nå och har tid och möjlighet att slå testiklarna. Om du är "bear kramade" framifrån eller bakom, kanske du kan ta eller strike ljumsken med en palm strejk om dina händer är på dina sidor. Om du är på marken och angriparen försöker montera du, du kanske att göra mål en strejk till testiklarna med din vristen om du ritar ditt knä upp till bröstkorgen, följa genom knuffande angriparen bort med fötterna.

Twist, dra, krossa

Många sämre självförsvar kurser för kvinnor öva låg andel strejker på de manliga könsorganet som om det är den "heliga" kvinnors självförsvar. De utövar slående testiklarna i en momentan slående sätt. Män är vana vid att ha känsliga könskörtlarna träffas slumpmässigt av faror i vardagen, och kan ofta göra sig av smärtan av ett enda slag. Om du slår könsorganen, leverera inte bara ett slag; Grab, pull, twist, klo och kär.

Andra effektiva taktik

Medan testiklarna är potentiellt det mest smärtsamma stället att slå en man, när det gäller hur mycket kraft du behöver använda, är det inte den magiska nyckeln till fly ett våldsamt möte. Det finns andra områden du kan attackera effektivt med relativt lite kraft. Du kan bryta vristen på angriparens ledande foten med en häl stomp. Ta motståndarens öra och släppa din kroppsvikt; Det kan komma rätt bort. Du kan också ta tag i örat och deformationszoner som en papper tuss. Hälen stomp motståndarens ledande knä--åt sidan, inte rakt på. Ta tag i näsan och twist eller krossa; inte släppa taget, tillämpa smärta tills angriparen är dämpad.