mynewspapers.net

Det bästa stället att sälja silvermynt

Det bästa stället att sälja silvermynt


Silver mynt är populära investeringar bland myntsamlare och spekulanter. Investerare köpa dem för säkring mot inflation, och deras investeringar betalas ut i början av 2000-talet på grund av snabba ökningar i värdet av silver. När priserna stiger, tusentals människor försöker sälja sina samlingar av silvermynt, men de flesta är dåligt förberedda att sälja mynt. Att veta hur och var att sälja mynt och hur man kan maximera avkastning kräver flera överväganden.

När du ska sälja

För att skörda frukterna av att investera i silver, behöver samlare och investerare information om när man ska lasta deras silvermynt. I huvudsak är den bästa tiden att sälja när priserna är höga. Priserna för silvermynt beror på brist på ett visst mynt, dess skick och den nuvarande kursen för silver. I början av 2000-talet ökade priserna steg tack vare industriell efterfrågan på silver. Eftersom silver har unika egenskaper, används det för olika industriella ändamål. Leverans spelar också en roll i värdet av silver. Under 2008 sammanlagt världens utbud av ovan jord, raffinerade silver bara 300 miljoner uns. Enligt en augusti 2009 artikel i "The Motley Fool," en investera publikation, är gruvdrift utdata på uppgång. 2008, en troy ounce silver tog £9, det näst högsta värdet sedan handel började i mitten av 1800-talet. I augusti 2009, en troy ounce sålde för cirka £8, vilket fortfarande var 100 procent bättre än 2001 priset.

Sälja till mynthandlare

Den uppenbara första oro när säljer mynt är att vet värdet av ett mynt innan du bestämmer dig hur att sälja den. För vissa mynt, kan marknadsvärde vara bra. För andra, men kanske du missar en stor möjlighet att få bidrag för myntet. Till exempel amerikanska mynt, ett företag som köper och säljer mynt som samlarobjekt, värden några silver dollar på £3, som kan vara mer än de är värda sina silver innehåll. Bokhandlar och webbplatser erbjuder prisinformation för många silvermynt, men mynthandlare också hjälpa valörer som kommer in i deras butiker från potentiella säljare. Kontrollera att mynt återförsäljare är medlem i amerikanska numismatiska föreningen, vilket kräver att de prenumerera på etiska regler. Som säkerställer att du får en rättvis offert. Om återförsäljarna vill dem, finns det en chans de vet någon annan som kan. Inte vara rädd att be om andra platser att sälja dina mynt.

Säljer för att skrota återförsäljare

Sälja mynt för att skrota återförsäljare erbjuder flera fördelar. Främst betalar återförsäljare marknadsvärdet för silvermynt. Marknadsvärdet är känd som smälta värde, vilket är det värde som den nuvarande marknaden betalar för silver. Med ett förutbestämt pris vet säljare i förväg vad de får. En återförsäljare, den amerikanska ädelmetaller Exchange, köper mynt genom sin webbplats. Enligt APMEX hemsida köper företaget endast i bulk. En säljare måste erbjuda minst £650 i silvermynt. De som säljer till APMEX måste kräva av företaget att få en offert pris för mynten. Detta pris förblir låst i fem dagar. Efter att ha fått offerten, har säljare dessa fem dagar att frakta mynt för att APMEX. När företaget tar emot mynt, utfärdar det betalning i form av en check som skickas via mail. En nackdel att sälja silvermynt för att skrota återförsäljare är att många tar ut en transaktionsavgift och kräver att du betalar för alla fraktkostnader. Den amerikanska ädelmetaller Exchange tar inte ut en avgift för en transaktion, men företaget säger att den laddar £16 för den som vill ta emot betalning via en banköverföring. En annan nackdel att sälja mynt för att skrota återförsäljare är att de inte anser att bristen på mynten. Många forska i själva verket inte ett mynt efterfrågan bland samlare tills när de köper mynt. Därför ett sällsynt mynt kan sälja för långt mindre än vad en aktiv samlare kan betala.

Auktion säljer

Det enklaste sättet att sälja mynt samlare är genom en auktion. Slagauktion samt Internetauktioner som eBay, locka flera presumtiva köpare och det konkurrensutsatta anbudsförfarandet driver upp försäljningspriset för ett mynt. Samlare också betala mer än nominellt värde mynt anses i hög efterfrågan. Faktorer de anser är villkora av mynt och samlare efterfrågan. Den främsta nackdelen med auktion säljer är att priset varierar. Medan en säljare kan få bidrag för hans silvermynt, kan minimal konkurrens också orsaka mynt sälja mindre än marknadsvärdet. För att undvika sådana farhågor, se till att utropspriset är minst lika med det faktiska marknadsvärdet av silver.

Skatter

Glöm inte de skattemässiga konsekvenserna. Visst, Internal Revenue Service är inte troligt att bry sig om någon över en £6 silver mynt, men säljer £2,600 i silvermynt kanske kräver att du betalar skatt. Enligt revisor John Stancil, måste du rapportera till IRS inkomster från försäljning av silver mynt när du säljer dem för mer än du betalt för att förvärva dem. För mynt som ärvs, måste säljare betala realisationsvinster. Kontrollera med en professionell att avgöra om du måste rapportera inkomst skatt.