mynewspapers.net

Det bästa sättet att vattna en köksträdgård

Det bästa sättet att vattna en köksträdgård


Det bästa sättet att vattna din köksträdgård är att använda ett system droppbevattning. Dessa lätt att installera system ge vatten direkt till växternas rötter, att förhindra avdunstning och bevara vatten samtidigt vårda dina växter effektivt. Efter snabbt installera en av dessa system, du kommer att kunna schemalägga din vattnas med en timer om så önskas, och kommer att behöva göra endast minimalt underhåll medan du njuter av en riklig skörd av grönsaker hela säsongen lång.

Varför välja droppbevattning

Trädgårdsskötsel experter rekommenderar normalt DROPP bevattningssystem som det bästa sättet att vattna en köksträdgård. Dessa system har många fördelar. Först, drip system leverera vatten direkt till växternas rötter med mycket lite bortkastad vatten och därmed bevara vatten. Mindre vatten förloras till avdunstning och avrinning än med ett sprinklersystem. För det andra hålla drip system växternas blad torrare, att hjälpa förhindra insamling av fukt som uppmuntrar svampinfektioner och andra infektioner för växter. Slutligen kan en droppbevattning system enkelt placeras på en timer som hanterar alla vattning för dig. Vattenkanna schemaläggas för de coolaste tiderna på dygnet när plantorna blir bäst på att använda vattnet och mindre förloras till avdunstning.

Installera ett System droppbevattning

Det enklaste sättet att installera ett system droppbevattning är att köpa ett kit på en hem förbättring butik. Dessa kit ger en längd av plast rör, vanligtvis cirka 50 fot, och en mängd olika beslag för slangen. Dessa beslag gör att du kan anpassa slangen så att den passar din trädgård layout. Du kan också installera "drippers" som släpper ut vatten från slangen på platser som passar dina växter. Ena änden av slangen kommer att ha en adapter som kan skruva på din trädgårds kran eller slang. I andra änden är veckad och fäst till nära den och tvinga vattnet droppa från drippers du vill installera. Hela processen med att inrätta bevattningssystemet kan ske i en timme eller två för en liten köksträdgård och slangen kan begravas under jorden om du inte föredrar att se det på ytan. Soaker slangar används ofta för att simulera droppbevattning, men ger inte vatten så jämnt som DROPP bevattningssystem kan.

Schemaläggning av vattning med ett System droppbevattning

För att göra vattning processen ännu enklare, kan du lägga till en timer till ditt system för att slå vatten på och av automatiskt. Vattnet kommer att sippra ut ur din droppbevattning slangar på jorden runt dina grönsaker växter, som ger en långsam och djup vattning. Du kanske bara behöver vatten en eller två gånger varje vecka med detta system, beroende på klimat, och bör helst planera till vatten tidigt på morgonen när växterna är bäst på att fånga vattnet du tillhandahåller.

Felsökning en droppbevattning System

Det primära problemet användare möte med en droppbevattning system är att små droppmunstycke munstyckena ibland bli igensatta med sand eller smuts. Drippers helt enkelt måste rensas från skräp att fungera igen. Ett böjt Gem kan vanligtvis utföra denna uppgift. Du kan också behöva spola regelbundet DROPP systemet genom att öppna stängda slutet av slangen och tillåter vatten att köra genom fritt, utför alla ackumulerade grit eller skräp.