mynewspapers.net

Det bästa sättet att ta bort trasiga bultar

Det bästa sättet att ta bort trasiga bultar


Trasiga bultar är inte lätt att ta bort, men med rätt verktyg mest trasiga bultar framgångsrikt kan tas bort. Rätt verktyg är en bult extractor, eller lätt ut. Dessa verktyg har en mycket brant avsmalnande vänster hand tråd, och är tillverkade i härdat stål. Den lätt ut är gängade motsols i ett hål borras i trasiga bulten. Den lätt ut binder i hålet, och sedan börjar skruva sönder bulten.

Instruktioner

• Blöt trasiga bulten grundligt med penetrerande olja. Låt den penetrerande oljan att blöt i flera minuter och sedan upprepa. Genomträngande oljor ta tid att njuta i; att minst en halvtimme för varje 1 tum av bult.

• Borra ett hål i skaftet på trasiga bulten att acceptera den lätt ut. Börja med stansning bulten med centrum punsch; Detta håller borr från walking. Djupet på hålet beror på den lätt ut som du använder, och längden på bulten. Vanligtvis räcker ett djup av 1 till 2 inches.

• Börja lätt i hålet, vrida det moturs. Om den lätt ur inte greppar, knacka det lätt med hammaren för att ställa in den. Fortsätta vrida den lätt ur moturs skruva loss bulten.