mynewspapers.net

Det bästa sättet att ta bort krage fläckar

Det bästa sättet att ta bort krage fläckar


Fläckar på kragen på skjortan orsakas av svett och överföring av naturliga kroppen oljor samt olja från hudvårdsprodukter. Svett innehåller proteiner och urea som bidrar mot gul missfärgning på krage eller armhålan området av skjortor. Det är viktigt att ta bort dessa krage fläckar innan plagget går in i torktumlaren sedan värme orsakar fläcken att ställa in. Det är bäst att ta bort kragen fläckar med rättsmedel att bli av med både lukt-orsakar bakterier och fläck-orsakar proteiner.

Instruktioner

• Låg skjortan på en plan arbetsyta med insidan av kragen uppåt. Blöt en ren svamp med ammoniak och blot krage fläcken för att ta bort någon missfärgning orsakas av svett och kroppen oljor.

• Blanda 4 msk bakning soda och 1/2 kopp varmt vatten i en skål. Arbete bakpulver pasta i kragen med en gammal tandborste. Låt pastan på tyget i 10 minuter för att ta bort fläckar och lukt.

• Spola krage med varmt vatten för att skölja bort bakpulver pasta och bedöma det färgade området. Gnid enzym före blöt fläckborttagningsmedel i kragen om någon fläcken är kvar. Enzymer i fläckborttagningsmedel bryta ner proteiner från svett, att hjälpa till att ta bort fläckar och lukt.

• Tvätta ditt plagg med tvättmedel. Kolla skjortan och se till att hela kragen fläcken tas bort innan du lägger plagget i torktumlaren. Värme från torken kan orsaka fläcken att bli permanent.