mynewspapers.net

Det bästa sättet att ta bort Flux rester från ett kretskort

Det bästa sättet att ta bort Flux rester från ett kretskort


En av de mest grundläggande färdigheterna i elektronik är att veta hur man använder en lödkolv. En lödkolv är en metallstav som värmer och används för att smälta lödtenn på elektroniska komponenter, vanligtvis för att bilda ett band så att komponenterna kan användas på ett kretskort. Förutom en lödkolv och löd, löda flux används också ibland. Löda flux är ett ämne som sprids på ett kretskort innan lödning som ett sätt att underlätta limning av lederna. Ibland, finns flux rester kvar på kretskortet. När detta händer, kommer du vill ta bort rester.

Instruktioner

• Tillåt lödtenn gemensamma svalna och stelna innan du försöker ta bort den överflödiga fluxen.

• Spraya flux remover på området där flux återstoden. Luta på kretskortet i handen och låta renare och flux partiklarna att droppa på sidan av styrelsen.

• Försiktigt skrubba med en tandborste i området där du sprutade om det finns tunga flux insättningar.

• Spraya området snabbt med konserverad luft att ta bort flux partiklar.

• Spraya en liten mängd fönster renare på slutet av en tops. Gälla Q-tip området om en vit film dyker upp där flux återstoden var. Den vita filmen visar att det fortfarande finns några rester på området. Provstickan spets Q-tip över de vita områdena. sedan spraya konserverad luft för att torka och ta bort den.