mynewspapers.net

Det bästa sättet att rengöra madrass fläckar

Det bästa sättet att rengöra madrass fläckar


Eftersom tid går åt till att sova eller koppla av på din madrass dagligen, är det troligt blir det fläckar ta bort från tid till annan. Oavsett om fläckar på din madrass är mat eller dryck fläckar, blodfläckar eller fläckar från barn eller husdjur olycka, du kan ta bort dem med leveranser från hemmet. Fläckar på madrasser har en tendens att sprida ut i den absorberande övre lagret i madrassen. För den enklaste fläckborttagning, tenderar att fläckar på madrassen så snart som möjligt, medan fläckarna fortfarande kvardröjande på ytan.

Instruktioner

Mat, dryck & blodfläckar

• Absorberar vätska från fläcken av mättar den med bakpulver. Bakpulver kommer att suga upp vätskan medan neutralisera eventuella relaterade lukt. När bakpulver blir mättad med fläcken vätskan, borsta bort det i en plastpåse och tillämpa mer bakpulver.

• Ta bort bakpulver när det inte längre fuktats upp fläcken vätskan. Gör en torka kläder rengöring lösning med 1 msk mild hand maträtt tvätt flytande och 1 kopp kallt vatten i en sprayflaska. Skaka sprayflaska för att blanda tvållösning.

• Spraya maträtt rengöringslösning på platsen för den mat, dryck eller blod fläcken på din madrass, med tillräckligt grundligt blöta fläcken. Låt det sitta i fem minuter. Blot renande vätskan och fläckar med en ren trasa, vänder sig till en ren del av trasan som behövs.

• Upprepade gånger spray området med din tvållösning och blot det ända tills det finns ingen ytterligare överföring av mat, dryck eller blod fläck till ren trasa.

• Ta itu med eventuella återstående blod fläck på din madrass genom att täcka den med ett program av kött mörningsmedel. Låt kött mörningsmedel absorbera och ta bort blod fläcken för 10 minuter, sedan borsta bort i din plastpåse. Låt din madrass till luft lufttorka.

Urin, sällskapsdjur fläckar & cigarett lukt

• Skopa upp fläcken ämnen med en plastsked. Slänga sked och fläckar ämne i en plastpåse.

• Strö bakpulver på platsen av urin, sällskapsdjur fläcken eller cigarett lukt. Bakpulver absorberar vätska samt alla tillhörande lukt. Kan bakpulver att sitta på platsen av fläcken i flera timmar, ändra till färska bakpulver som det absorberar vätska eller lukt.

• Dammsug bakpulver från din madrass. Ge din madrass sniff test för att se om någon lukt dröjer sig kvar.

• Spraya outspädd ättika på platsen av några kvardröjande urin eller sällskapsdjur fläckar. Blöta det färgade området helt, sedan blot upp vinäger med en ren trasa.

• Tillämpa mer bakpulver till platsen för urin eller pet fläcken på din madrass. Kan bakpulver att sitta över natten för att absorbera fukt och fläck-relaterade lukt. Ta bort bakpulver, nästa morgon, med din vakuum.