mynewspapers.net

Det bästa sättet att rengöra en traguspiercing

Det bästa sättet att rengöra en traguspiercing


Tragus är den liten LOB i brosk som sticker ut över ingången till hörselgången. En traguspiercing innebär perforerande tragus med en liten gauge nål och infoga en bit av smycken. Medan en traguspiercing kan vara relativt smärtfritt, tenderar det att ta längre tid att läka än örsnibben piercingar. Som sådan, är effektiv eftervård viktigt för att förhindra infektion och stöd läkning.

Varför städa?

Efter en piercing måste huden runt punkteringen läka. För en traguspiercing tar detta cirka 4-8 veckor. Under denna period, bör traguspiercing rengöras två gånger om dagen. Rengöring piercing säkerställer att bakterier nu infektera det. En infektion kan orsaka en follikulär cysta, när ett hår eller döda hudceller kommer in i piercing, en böld, som fällor infekterade vätska under huden, eller en keloid, whereby valkar form.

Saker du behöver

Det bästa sättet att rengöra en traguspiercing är med en saltlösning. Du kan köpa färdiga saltlösningar, men det är lätt-- och billigare--att göra egna. Helt enkelt blanda en tesked salt med 8 uns av varmt vatten tills det upplöser. Alternativt placera båda ingredienser i en kastrull och värm försiktigt tills saltet löses upp. Du behöver också några bomull bollar eller bomullspinnar att tillämpa lösningen på örat.

Teknik

Tvätta dig händerna noga innan rengöring din traguspiercing. Alternativt kan du rengöra din piercing efter att ha tagit en dusch. Blöt en bomullstuss eller slutet av en bomullspinne i saltlösning. Håll den mot piercing och pressa lite så att vätskan suger i fisteln. Försiktigt rotera din örhänge eller stud att låt vätskan tränger igenom alla piercing. Upprepa för cirka 5 minuter, med successiva bomullstussar eller knoppar som de torkar ut.

Andra rengöringsmedel

Kan ni att svabba tragus piercing med en bomullstuss och en eller två droppar antibakteriell tvål. Göra det efter badda med saltlösning, använder samma teknik. Väteperoxid geler och tea tree-olja kan också användas som rengöring vätskor, särskilt om området har blivit smittade.

Förebyggande åtgärder

Förutom denna rengöring regimen finns det förebyggande åtgärder du kan vidta för att minimera risken för infektion i din traguspiercing. Undvik att vidröra piercing med otvättade händer. På samma sätt undvika objekt röra tragus. Detta inkluderar hörlurar, mobiltelefoner och kläder. Om möjligt, hålla håret borta från piercing, som kontakt med smutsigt hår är en vanlig orsak till infektionen. Försök att undvika att sova på din traguspiercing och ändra din örngott regelbundet.