mynewspapers.net

Det bästa sättet att plantera damm växter

Det bästa sättet att plantera damm växter


En av de bästa sätten att garantera ren frisk damm vatten är att odla stora mängder damm växter. Dammen växter äter näringsämnen i damm vatten, särskilt om dammen har fisk som producerar avfall. Dammen växter kan antingen vara nedsänkt under vatten eller flyta på vattenytan. Att lägga till dammen växter till din damm kan tillåta dig att skapa din egen naturligt balanserad ekosystem som kräver minimalt med underhåll och lite att inga konstgjorda filtrering.

Instruktioner

• Linje en mesh korg behållare med sparka (grovt tyg) för att hålla marken i behållaren när den är i dammen.

• Fyll korgen halvvägs med vattenlevande jord. Placera växten i centrum av korgen. Se till att du hålla anläggningen av stjälkarna och inte de känsliga rötter, som skulle kunna skadas.

• Lägga till marken tills det är en tum från toppen av korgen. Lägg stenar till toppen av behållaren att hålla jorden från flyter bort och nyfiken fisk som kunde bry sig om den. Bevattna behållaren att packa ner i jorden.

• Trä en bit snöre genom ett av hålen i behållaren mesh. Håll båda ändarna av strängen i din hand och sakta sänka behållaren tills det är ca 18 inches under vattenytan. Låt en slutet av strängen gå, medan du fortfarande håller i andra änden, och låt växten bosätta sig till botten av dammen.

• Ta bort dina flytande damm växter från plantskolan påsen. Placera dem i en skuggig del av din damm så att de kan rehydrera sina blad innan de går tillbaka i solen.

• Göra ett staket runt din anläggning--så det inte flyter till soliga delar av dammen--genom att ta en gammal rockring, förankra det med en stor fiske vikt eller rock, och att placera dina växter inne i ringen.

• Ta bort rockring när växterna har haft några dagar i skuggan, och låt dina växter flyta där de kan. Om din damm inte har skuggiga platser att skydda din nya anläggning, kan du placera växten i en behållare med damm vatten i skuggan under några dagar. Ändra det damm vattnet i behållaren för varje dag.