mynewspapers.net

Det bästa sättet att hitta information om en person

Det bästa sättet att hitta information om en person


Det kan vara mycket intressant att "spela detective" och ta reda på information om personer. Om du letar efter en lång-förlorat släkting, kontrollera upp på en ny medarbetare eller bara vill veta mer om en ny kärleksintresse, det finns många online offentliga register resurser som kan hjälpa dig att hitta information om en person. Offentliga register kan ge en mängd information, till exempel adresser (både nuvarande och tidigare), födelsedatum, arbetsgivare, inkomst och till och med kriminell historia. Vissa källor kommer att vara gratis, men andra kommer att kräva betalning för sina databaser.

Instruktioner

• Samla all information som du för närvarande vet om personen. Skriv ner personens fullständiga namn, födelsedatum, adress, telefonnummer och annan information du kan vara medveten om. Detta kan ge dig en bra grund att bygga din sökning.

• Gör en Google-sökning. Använd sökord som "hitta människor," "personlig information" eller "public records sökning." Dessa ska dra upp en bra lista över ställen att börja. Kontrollera om dessa källor är gratis eller om de kräver betalning. Börja med de fria källorna. De bör ge dig mer information att lägga till din lista. Sök efter ditt ämne vid namn och ange så mycket information som du har om den personen. Du vill vilja till smal ned listan över sökresultat så att du riktar rätt person och inte bara någon med samma namn.

• När du har uttömt sökningen, göra en ny sökning för samma namn, men stavas lite annorlunda. Också prova andra former av din ämnesnamnet. Till exempel kunde "Bill" vara listad som "William" eller "Willy" eller "Vilja." Du kan hitta resultat där ämnets namn var spält annorlunda eller helt enkelt felstavat. Om du hittar ett namn som matchar, måste du dubbelkontrollera alla annan information, som födelsedatum, så att det matchar ditt ämne. Om andra uppgifter inte stämmer, gå vidare.

• Ta en stund att spela in och organisera alla uppgifter som du har samlat hittills. Genom denna punkt, kanske du har hittat adresser, telefonnummer, civilstånd eller släktingar till ditt ämne. Alla dessa kan bli informationskällor, så se till att hålla anteckningar av allt du hittar. Det kan bli användbart senare i din sökning.

• Vissa betalas, online-databaser ladda genom sökandet, oavsett om du få resultat eller hitta den information du söker. Bör du läsa villkoren för databasen du planerar att komma åt innan du ange ditt kreditkortsnummer. De flesta databaser kan du göra en preliminär sökning för din ämnesnamn och kan berätta om någon med det namnet finns med i deras databas. Vissa kanske inte. Ange så mycket information du kan om ditt ämne att undvika att dra upp en gigantisk lista av irrelevant information. Du din sökning till vara så fokuserat som möjligt.