mynewspapers.net

Det bästa sättet att bli av med en mullvad

Det bästa sättet att bli av med en mullvad


Så du vill bli av med denna mullvad? Det finns flera vanliga sätt att utföra mullvad bort. Dessa inkluderar användning av salicylsyra att bränna bort Mullvaden, kirurgi, en punch biopsi eller en enkel frysning av Mullvaden med hjälp av flytande kväve.

Salicylsyra

Överväg att använda salicylsyra--en peeling agent. Dess tillämpning på huden orsakar det yttre lagret av det orgeln att kasta där syran kommer i kontakt med den. Det används som sådan, att "bränna" bort födelsemärken och vårtor, liktornar, acne samt även mjäll. Detta bör göras av en kvalificerad läkare, naturligtvis.

Kirurgi

Mullvad borttagning kirurgi innebär söva av området Mullvaden innan en av vanligtvis tre metoder används. Det finns enkel rakning av Mullvaden med blad. Detta används ofta när Mullvaden särskilt sticker ut. En andra operation är bränning, som innebär den bokstavliga bränna bort av Mullvaden. En tredje operation typ, excision metoden, innebär att ta bort Mullvaden och några omgivande hud med blad och sedan sy upp huden. Denna senaste form av kirurgi används vanligtvis när Mullvaden misstänks vara cancerogena.

Punch biopsi

Du kanske vill överväga en punch biopsi, som innebär användning av en hål-punch-liknande enhet som skär ut en cylinder-formade bit av din hud--inklusive Mullvaden--lämnar ett litet hål. Hålet är därefter sys med stygn. Förfarandet lämnar en liten linje-formad scar.

Flytande kväve

Om enkla är vad du söker för, flytande kväve kan vara din bästa insats. Använda en flytande kväve "gun", sprutar en läkare Mullvaden med flytande kväve under en längre tid--vanligtvis från 20 till 90 sekunder, beroende på storleken på Mullvaden. Detta kan vara smärtsamt eftersom den flytande kvävgasen tränger in i huden som omger Mullvaden. Syftet är helt enkelt att döda celler i Mullvaden. Efter ungefär en vecka faller Mullvaden helt enkelt bort, oftast efter stötte eller skrapas av något.