mynewspapers.net

Desserter som använder massor av ägg

Desserter som använder massor av ägg


Ägg är en mångsidig ingrediens som utgör grunden till många rätter inklusive desserter. Inte bara är de packade med protein, men ägg lägger till textur och smak till en dessert. Ägg är kokt och rå när att göra desserter och de kan ge ett perfekt komplement till de söta smakerna av en efterrätt.

Chokladmousse

En klassisk dessert från 1960-talet, säger stjärnkocken Delia Smith, den traditionella chokladmousse desserten är en kombination av råa ägg, choklad och socker. Efterrätten innehåller tre stora ägg per sex portionr, som blandas in chokladen separat. Äggulan läggs till i smält mörk choklad ge moussen en rik smak. De ägg vita sedan forslas till formuläret toppar och tillsätts blandningen för att ge ljus och luftig konsistens som chokladmousse är berömd.

Ägget vaniljkräm tårta

Ägget vaniljsås tårtor är packade med ägg som de behövs för att göra både vaniljsås fylla och tårta själv. Ägget vaniljsås fyllningen är gjord av vispas äggula, enligt BBC Food, vilket ger toppning en tjock och krämig konsistens och en gul och glansigt utseende. Tårta är en klassisk bakelse tårta gjord på ett ägg och en extra äggula. Ägg för att göra degen eftersom det hjälper binder samman övriga ingredienser och uppnå de rika, smulig konsistens som bakverk är kända. Denna dessert är kokt till skillnad från chokladmousse som använder rått ägg.

Souffle

Souffles är näst sista ägget skålen. A lätta och luftiga bakat kaka, en souffle är en fluffigt dessert som är uppblåst genom att blanda en vaniljsås bas med stelt vispas äggvitorna. Ägg är en integrerad del av denna populära maträtt som de lyfter kakan för att skapa sin berömda fluffiga topp, medan du skapar en krämig bas i mitten. Souffle desserter kan blandas med många ingredienser, såsom choklad eller frukt.

Crepes

Crepes är en typ av pannkaka med ursprung från Frankrike. De är mycket tunna och lite krispiga i konsistensen och innehåller vanligtvis en fyllning, som choklad eller frukt, när äts som efterrätt. Ägg är använd till göra den crepe, binder samman de övriga ingredienserna mjöl, smör mjölk och socker.