mynewspapers.net

Dessert idéer för en konditor

Dessert idéer för en konditor


En konditor utbildas i metoder för att göra desserter av alla slag. Från den vardagliga fruktpajer och enkla kakor att utarbeta specialitet deg används i elegant desserter, visar konditor sig välsmakande konfekt som lägga till perfekt avslutning till någon måltid eller afternoon tea.

Smördeg

Dessert idéer för en konditor


Smördeg består av tunna skikt av konditorivaror varvades med tunna lager av smör. Smöret är insvept i degen; sedan degen rullas, refolded och rullade igen. Detta upprepas sex gånger av konditor, varefter den deg och smör lagren är ganska tunna. När smördegen har bildats, kan många sorters desserter skapas från den. Konditorer göra omsättning genom att fylla kvadrater av smördeg med en sötad frukt blandning, falsning dem i trianglar, försegla kanterna och bakning. Kocken kan lager rektanglar av bakad smördeg med vaniljkräm och toppa dem med en socker glasyr och band av dekorativa choklad för dekadenta Napoleons. Ibland konditor rullar ut smördeg degen till en stor rektangel, sprider sig på en kanel eller andra smaksatt toppning och rullar vänster och höger tills de möts i mitten. Dessa är kylda tills företaget, skivad och bakat för krispiga Palmiers. Strudel är gjord med degen omfattas i brunt socker, russin, kanel och äpplen, och rullade från ena sidan och förseglade och bakat.

Choux konditorivaror

Dessert idéer för en konditor


Kockar gör choux degen genom att blanda mjöl, ägg och andra ingredienser och matlagning dem i en kastrull, och blanda tills degen separerar från sidorna av pannan. Choux bakelser placeras på en bakplåt i dollops, ibland med en sprits med speciella tips och bakas i ugnen. De bli hög på grund av ansamling av ånga inuti bakverken. Kokta choux konditorivaror är fylld med smaksatt krämer som vanilj och choklad att göra grädde puffar, annars känd som profiteroles och eclairs. Munk-liknande konfekt kallas crullers är också tillverkade av choux konditorivaror. Beignets, vördade i Paris och i New Orleans, är socker-belastade stekt bakverk ätit till frukost eller ett mellanmål.

Tårtor

Dessert idéer för en konditor


Konditorer Visa sig utsökta kakor, ofta dekorerade för ett speciellt tillfälle som ett bröllop eller födelsedag. Dessa kakor kan vara blad kakor av ett lager eller fancy prisdifferentierade frågor. Specialitet kakor som Lady Baltimore och Lane kakor har starkt smaksatt fyllningar mellan skikten, som består av några olika nötter, russin, kokos, körsbär eller fikon. Båda typerna av kakor är sedan frostat med en vanlig vit fluffig grädde. Mer ofta än inte, är fyllningen prytt med ett mått av bourbon. Miniatyr kakor, kallas petits fours, täcks av en rinnbara isbildning; När den isbildning är inställd, är lagom stora kakor inredda med ledas av färgad glasyr. Rulltårta desserter kan vara en enkel sockerkaka rullade med sweet-men-syrlig frukt fyllning och beströs med konditori socker eller det kan vara en fancy semester behandla. Den traditionella kaka versionen av Julvedträet, kallas Buche de Noel, är tillverkade i jellyroll mode och frostat med bark-färgade choklad glasyr.

Mördeg

Dessert idéer för en konditor


Kockarna använder mördeg vanligast för paj skal. Dessa kan inkludera enda skorpa pajer där det finns endast en botten skorpa, en dubbel skorpa paj som omsluter fyllningen helt, eller en varm botten skorpa som beredd fyllning är till. Ibland, vävs remsor av shortcrust högst upp i en paj för en galler effekt. Shortcrust pajer kan vara söta eller salta. Det finns många fler användningsområden för anbud-smula degen. Fancy frukt tårtor kan bildas i grunt, rund tårta kastruller. Shortcrust bakverk bildade som enskilda runda pajer, sedan vikas och förseglade i en halvcirkel kan bakas eller stekt, med söta eller salta fyllningar. Korniska piroger, med ursprung från England Cornish område tillbaka dagarna tenn gruvdrift, finns bärbara måltider bestående av kött, potatis och grönsaker fyllningar. Lagom stora efterrätter som pecan tassies är i huvudsak en miniatyr pecan pie.

Degblad

Filo degen, en papperstunna deg används i flera lager med smör, skapar de crispiest bakverk av alla. Det är en svår deg att skapa från grunden, men finns frysta i förformade ark. Bakelse kockar gör grekisk delikatess, Baklava, genom att skikta filo med en blandning av farinsocker, kanel och valnötter. Det är gjorde för enskilda portioner och bakade sedan dränkt i en honung och citron glasyr. Det görs innan bakning eftersom filo är så känslig att det skulle falla sönder om hela styckning ägde rum efter gräddning. En annan dessert kockar gör från filo degen är lagom stora triangel bakverk, där en klick av fyllningen av val, söta eller salta, är omsluten på en lång remsa av filo degen lager genom att vika flagga-stil, förseglas och bakat.