mynewspapers.net

Designidéer med grön blå & teal

Designidéer med grön blå & teal


Grön, blå och kricka är färgerna finns i hela naturen. Det är svårt att tänka på en fjällbäck utan att föreställa sig färgerna grön och blå. Kricka är färgen på havet som den når stranden och är döpt efter den gemensamma kricka, en anka med ögon omgiven av färgen. Designa ditt hem med gröna, blues och krickor är som att införa utomhus till ditt inre och kan ske på flera sätt.

Varför de fungerar

Grön, blå och kricka är en harmonisk färgkombination eftersom de är analogt med varandra. Detta innebär att de finns direkt bredvid varandra på färg hjul. Överväga hur denna harmoni skulle fungera i ett öppet koncept rum som fungerar som ett kök och allrum. Måla en vägg i köksutrymme en ljus nyans av kricka och använda grön i bordstabletter och dekorativa kökshanddukar. En samling av blå keramik kan visas på en plats över skåp eller på en robust hylla. Att samma blått kan användas i soffan i området familjerum och accent med ljusa kricka kasta kuddar.

Vad de ta

Grön, blå och kricka anses coola färger. Coola färger är de du kan förvänta sig att hitta i naturen och de naturligtvis införa lugnet till ett utrymme. Psykologin av dessa färger hjälper dig att veta var att använda dem. Sovrum i nyanser av grönt känns mer lugn. Bad omfattas i teal och blå är både natur-inspirerade och avkopplande. Blå fungerar bra i kontor och träning rum, medan kricka tillför en touch av fantasier och kul till lekrum. Presentera dessa svala nyanser för rum som skulle gynnas av en lugnande inverkan.

Hur man kan integrera dem

Lägga till en annan liknande färg till mixen ger rummet en traditionell känsla. Ett sovrum med ljust gröna väggar och sängkläder med blå, kricka och gräddfärgade ränder kan vara accent med mjuka gula tillbehör för en lugnande blick. Om du hellre vill skapa en rolig, funky färgpalett, lägga till en kompletterande färg. Kompletterande färger är de som finns mittemot varandra på färg hjul. Nyanser av rött och orange är kompletterande till grön, blå och kricka. Bild ett kök omfattas i svala, lugnande nyanser av grönt, blått och kricka. Lägg till ljusa röda servis och en orange färgat vatten tillbringare för maximal visuell effekt. Kompletterande färger lägga energi till ett rum.

Hur att neutralisera dem.

När du har utformat ett rum fyllt med nyanser av grönt, blått och kricka, kan det hända att du vill dem ha en neutral bakgrund för att få dem att känna mer stillsam. Nyanser av vitt, brunt, grått och svart är alla neutrala färger. Din kombination av grönt, blått och kricka blandat med vit skulle fungera bra i ett barns sovrum eller kök område. Brown, vill i kombination med din trio av färger, accentuera ett rum eller familjrum. Nyanser av grått och svart kan hjälpa till att neutralisera färgerna i ett badrum eller studie samtidigt som den erbjuder en dramatisk look.