mynewspapers.net

Designidéer för en pediatrisk examen rummet

Designidéer för en pediatrisk examen rummet


Gå till läkarmottagningen kan vara skrämmande för barn, och utseendet på examen rummet har mycket att göra med ett barns första intryck. Ljusa, färgglada rum kan hjälpa till att sätta ett barn till mods, medan ett kallt, mörkt rum kan göra honom spänd och rädd. Examen rum är en utmaning att utforma eftersom utrymmet är ofta små och verktyg lagring, läkare rörlighet och sanitära miljö är av främsta intresse. Tröstande designelement kan läggas till den barnläkare examen rummet utan att störa rummets funktion.

Färg kan

Barn är ofta kvar väntar en examen rummet medan läkaren kliver ut. Ge dem en plats att göra något kul under dessa tider, till exempel en färga tabell. Nära patientens stol, installera en liten bordsskiva som är ledad på väggen och kan höjas och sänkas. Med hjälp en hopfällbar bordsskiva i stället för en stående tabell kommer att spara utrymme. Installera en cubby i väggen ovanför tabellen att lagra kritor, papper och målarböcker. Har barn tecken och datum sina ritningar. Över tiden, inramar favorit ritningar för att dekorera väggarna. Så småningom har du en kronologisk visning av patienternas konstverk som speglar historien av kontoret.

Sky tak väggmålning

Många examen rum är fönsterlösa, skapar en atmosfär, tight, klaustrofobiska. Ta en luftig och öppen känsla in i examen rummet genom att måla en väggmålning av himlen i taket. Du behöver inte vara Michelangelo att skapa en imponerande tak; med hjälp av en projektor kan du spåra element till taket. En sky väggmålning kan vara enkel, med bara moln, eller mer komplexa, med fåglar eller flygplan. Himlen kan vara fantastisk, med bilder av flygande drakar, älvor, regnbågar och fjärilar. När barnet ljuger tillbaka på tabellen examen, kan hon titta upp och finna tröst i illusionen.

Funky möbler

Helt enkelt använda intressanta möbler, snarare än standard, tråkig examen möbler, kan göra en enorm skillnad i hur barn uppfattar i examen rummet. Funky möbler speglar humor, som kan bidra till läkningsprocessen. I stället för en traditionell svart examen pall, välja en i en ljus nyans. Förvandla tabellen examen genom att installera målad plywood former av tecknade djur, till exempel rosa flodhästar, åt sidorna. Skjut travar av färgglada plastringar till bordsben så liknar de konstiga, Dr. Seuss-liknande torn. Täck golvet med prickiga mattor eller en checkerboard färgglada brickor. För förvaring av personliga tillhörigheter, installera egendomligt formade cubbies eller en dum coat rack målade med prickar eller ett djur print. Införliva färgglada lampetter och ljus täcker samt switch omfattar tryckta med populära seriefigurer.