mynewspapers.net

Designidéer för att öka köksluckor

Designidéer för att öka köksluckor


Enligt universell design standarder för handikapp hjälpmedel är kök besvärliga områden. I universal kök hänga övre skåp på konsoler så invånare kan justera höjden som hon vill skapa mer bänkutrymme. Den standard skåp höjden är 18 till 24 inches från bänkskivan, enligt ett AARP rapport om kök tillgänglighet. Medan en 15-tums höjd gör det mer tillgängligt för en person i rullstol, om du vill höja skåp du inte använder ofta-- eller bara använda för lagring--Höj dem några inches, upp till 30, att ge mer disk utrymme för apparater som blandare och kaffebryggare.

Taket skåp

Om du vill maximera bänkutrymme, höja skåpen så hög som i taket. Att se till att du fortfarande kan nå skåp tryggt, installera skåp så att de är i jämnhöjd med taket eller några inches nedan, för att möjliggöra för ventilation och eventuella justeringar senare.Istället för att ha en solid rad med fem eller fler skåp, höja några skåp högre än andra att skapa en staplad effekt. Till exempel, placera skåpen runt kylskåp eller skafferi i en L-formad. Detta sätt kan du nå högsta skåpen genom att stå på en stol och nå över kylskåpet. För mer grundläggande kök saker, kan du nå rätt över kaffemaskin eller brödrost. Om du har en universell design-friendly kök, en som uppfyller normer för personer i rullstol, kan du justera skåpen med medföljande fästen. Fyllningen knä-nivå skåp med de mest väsentliga delar kök--som tallrikar och glas--kommer tillåta alla i hushållet att säkert nå dessa utan att behöva dra upp en stol eller be om hjälp.

Carving utrymme

Om du flyttar skåp så att de når nästan taket, kan effekten börja att titta kantighet. För att undvika detta, öppna skåpen visuellt genom att installera glas till dörrar skåp. Även carving fyrkanter och andra geometriska former till den översta ramen av skåpen låter i rymden och skapar en kreativ blomstra.