mynewspapers.net

Designelement i 1930-talet bondgård kök

Designelement i 1930-talet bondgård kök


Den stora depressionen på 1930-talet lämnade många människor utblottade och haft en enorm inverkan på livsstil - och i förlängningen - köken av Amerika. Staden och bondgård kök designelement i 1930-talet var mycket olika. Även om El var kabelansluten i många staden hem under denna tid, var landsbygdens gårdar några av de sista att se denna moderna förbättring. Vedspisar, icebox kylskåp, konservering leveranser, Hoosier skåp, fotogenlampor och överdimensionerade diskbänkar var gemensamma designelement på 1930-talet gården.

Ice Box

Det var osannolikt att ett 1930-talet bondgård kök hade lyxen av en elektriska kylskåp. Dess föregångare var ice box, tillverkad av tre separata fack. En hölls ett stort block av is, ett annat hyst lättfördärvliga livsmedel och i sista facket var en droppande pan, som samlade vatten från smältande is. Antikt isskåp eller reproduktioner lägga till autentiska karaktär av 1930-talet bondgård konstruktion.

Pie Safe

Pie kassaskåp var en viktig del av många 1930-talet bondgård kök. Utformad som ett rektangulärt skåp med två dörrar med paneler av metall piercade, designen får frisk luft att cirkulera i hela skåpet. Enligt Roy Beard, som levde i en 1930-talet Missouri bondgård som en ung pojke, användes kök pajen säker att kyla sin mors hemlagade, nybakade fruktpajer.

Hoosier skåp

Hoosier skåp historia kan spåras tillbaka till bagarens skåp av 1800-talet. Bondgård köket på 1930-talet utnyttjade fristående, mångsidiga Hoosier skåpet. Övre skåp avsnitt med lagerplatser för mjöl, socker och andra torra staples. Den mjöl lagerplatsen kunde rymma upp till 22,7 kg. mjöl och bildat en mjöl sil. Husgeråd förvarades i lådor, medan hyllor rätter, skålar och glas. En utdragbar styckning och bakelse ombord var en användbar funktion i bakning.

Tillbehör

Lätt att rengöra Vaxduk dukar, gjutna järn stekpannor, konservindustrin burkar och rensa rätter ges bort i lådor med havregryn var kök barndoms minnen från 1930-talet Missouri bondgård dweller, Roy Beard. Fotogenlampor lyste upp rustika köksbordet, där hemlagad mat, familj och konversation var främsta prioriteringar. Metal maträtt kastruller eller vit bondgård sänkor var andra designelement kännetecken av 1930-talet bondgård kök.