mynewspapers.net

Den religiösa innebörden av påsk blommor

Den religiösa innebörden av påsk blommor


Som en av de viktigaste berömmarna i den kristna kyrkan påsk har många traditioner som omfattar användning av vissa blommor som dekorationer och gåvor för kyrkans medlemmar. Blomman vanligtvis associeras med festivalen av påsk är lily, med amerikanska odlare även ange en enda sort av Lilja som påsk Lilja.

Påsk

Påsk är en period i den kristna traditionen av förnyelse och pånyttfödelse som det är festivalen firar uppståndelsen av Jesus efter hans död på korsfästelsen, enligt D hälsningar. Under festligheterna är många kyrkor och hem inredda med ett stort utbud av blommor som är vanligt i traditionella påsk färger vit, gul och lila. Vid sidan av Lilja finns azalea ofta i många påsk blomsterdekorationer på grund av de vanligt förekommande färger vit, gul och lila som betyder oskuld och renhet av festivalen och historien om uppståndelsen.

Liljor

Lilja är förmodligen den mest populära påsk blomman som har nära band med korsfästelsen och uppståndelsen av Jesus i populära legenden. Ursprungliga påsk berättelser uppgav hela himlen och jorden var fylld med blommor på Jesu död med en stor mängd blommor växer till liv i de områden där Kristi blod spillts, Texas A & M Agrilife förlängning rapporter. Som legenden om Lilja vid påsk växte har historien ändrats till staten liljor växte vid foten av korset. vita liljor sades också att finnas i den tomma graven av Jungfru Maria efter hennes grav öppnades dagar efter hennes död.

Symbolik

Majoriteten av blommorna används i påsk festivaler och i kyrkor är utvalda för deras färger, som är avsedda att betyda renhet och oskuld, semester plats rapporter. Enkla blommor som daisy finns ofta i många hem och kyrkor som de är en signifianten renhet med vita kronblad och lycka genom gula blomman. Lilja är också valt för sin vita blomma och hur den växer; glödlampan sägs ofta representerar grav Jesus och skottbildning blomman uppståndelsen och rörelse till himlen.

Andra blommor

Det finns ett stort antal blommor ofta ges som gåvor till familjemedlemmar och vänner vid påsk som har särskild betydelse, semester plats rapporter. Till exempel den nationella blomman i Wales, daffodil ges ofta till en nära anhörig att Visa hög betraktar de hålls i. Andra blommor med speciella betydelser inkluderar hyacinth som bär den speciella betydelsen av ber om förlåtelse på grund av en indiskretion; ge en krysantemum är ett tecken på en person som önskar en älskad en mer lycka i sitt kommande liv.