mynewspapers.net

Den norska Dating kulturen

Den norska Dating kulturen


Dating kulturen i Norge speglar i många avseenden, kulturen i andra utvecklade europeiska länder och USA. Norska kultur är dock också reflekterande av dess egna små, homogen befolkning.

Norska kultur

Norska män och kvinnor har bland de högsta förväntade livslängden i världen och fertilitet bland europeiska länder andra bara till Island och Irland. Norge har en åldrande befolkning, har men ingen brist på unga vuxna börjar familjer. Som med andra skandinaviska länder, utvecklat norska män och kvinnor dating förfaranden som är utåt progressiva medan de fortfarande ödmjuk i anda. En nyligen tillströmning av asylsökande söker invandrare som har förändrat homogenitet något, är norska män och kvinnor öppna för utomstående i dating världen, så länge de inte är föremål ålderdomliga traditioner och värden. Klass stratifiering är sällsynt i norska social interaktion och kulturen väcker tanken att kompisar bör väljas baserat på kompatibilitet och med mål av likvärdigt partnerskap. Äktenskap är fortfarande populära, har Norge sett kulturell acceptans av ogifta samboende och alternativa livsstilar.

Jantelagen och Dating

Jante Law består av kulturella lokaler som har inflytande i många aspekter av norska liv. Lagen, som har inslag av ödmjukhet, främjar målet att lika partnerskap i dating. Kvinnor kan godtas som lika aggressiv som män, eller som passiv. Oro för den andra personen, och oro för den större gemenskapen, är stressade över egna behov. Balanseras mot den moderna trenden individualistiska sysselsättningar, ange norska singlar dating världen beväpnade med några föreskrifter av kön förväntningar och välsignad med en frihet från kulturella bagage.

Jämlikhet och jämställdhet

Norska kvinnor har gjort framsteg mot jämställdhet mellan könen sedan 1960-talet. Norska statliga skolor genomdriva avsaknad av könsroller och norska kvinnor har nått stora framgångar inom näringslivet, politiken och med övergripande tjänar. Ekonomisk och kulturell jämlikhet och jämlikt filosofin utbrett bland norrmän, remsor dating miljö till dess mest grundläggande. Varken män eller kvinnor förväntas inleda en relation, och varken kön förväntas vara försörjare hushållsmedlemmar eller hemmafru. Män söker en undergiven partner kommer att ha svårt att hitta en bland norska kvinnor och norska kvinnor kan vara chockad över att finna att västerländska värden kan vilja begränsa dem till traditionella könsroller.

Äktenskap och skilsmässa

Enligt everyculture.com, 38 procent av vuxna norrmän är gifta, en siffra som minskat med 9 procent sedan 1978. Under denna tid fördubblats skilsmässor, vilket fick många att skylla progressiva kulturella tendenser och jämställdhet för destruktion av äktenskapet som institution. 2008, Norge legaliserat homoäktenskap under starkt motstånd från traditionalisterna som kände att detta skulle ytterligare förstöra kärnfamiljen. Dock enligt den "Nordisk Statistisk årsbok," har skilsmässotal i Norden stabiliserats sedan 1990.

Internet

Norska singlar är demografiskt välutbildade, ödmjuka och jämlikt i sin tro. Enligt Statistisk sentralbyrå använder 70 procent av norrmännen Internet dagligen. De njuter av de resurser som den moderna världen av dating ger, inklusive Internet på platser, singlar klubbar och nattliv i städer som Oslo och Bergen.