mynewspapers.net

Den genomsnittliga nybörjar mekanisk ingenjör lön

Den genomsnittliga nybörjar mekanisk ingenjör lön


Studenter med ett öga på höga löner kan överväga huvudämne i ett engineering fält, som utexaminerade från engineering program tjänar några av de högsta starta lönerna i något fält, enligt Bureau of Labor Statistics' Occupational Outlook handbok. Maskiningenjörer start löner är ungefär genomsnittet för fältet, utexaminerade fortfarande kan förvänta sig att njuta av högre lönecheckar än många av sina klasskamrater.

Genomsnittliga ingångslön

Nybörjar löner för maskiningenjörer som komma in på arbetsmarknaden från ett ackrediterat engineering program är långt över de för de flesta högskoleexamen. Första året maskiningenjörer tjänar en genomsnittlig årlig lön på £38,197 från och med juli 2009. Michigan tekniska universitet rapporterade dess 2010 maskinteknik akademiker mottagna genomsnittliga jobberbjudanden för £38,272. Utexaminerade från mest prestigefyllda program i landet kan räkna med att få högre lön erbjudanden när de kommer in på arbetsmarknaden.

Erfarna medellönen

Maskiningenjörer är inte konfronteras med en mössa på lönen kort efter examen och kan förvänta sig ökningar i deras intäktspotential som de få mer erfarenhet. Medianvärdet årslönen för en mekanisk ingenjör är £54,756 från och med januari 2011, enligt Salary.com. Hälften av alla maskiningenjörer tjänar mellan £49,520 och £60,112. Maskiningenjörer som tjänar löner i detta intervall har fyra till sex års erfarenhet och tjänar inte i ledande befattning.

Jämförelse till Engineering start löner

Maskiningenjörer nybörjar löner är i mitten för alla ingenjörer som examen för alla discipliner. Ingenjörer Petroleum tjäna mycket högre lön – i genomsnitt £54,028 i juli 2009, enligt yrkesmässig Outlook handboken – även om deras nybörjar löner är atypiska för stora. Kemiska, gruvdrift, dator, kärnkraft och elingenjörer alla tenderar att få högre lön första året än maskiningenjörer, allt från £39,081 till £42,186. Maskinlära akademiker får oftast högre erbjudanden än industriella, jordbruket, civil-, flyg-och rymdindustrin och material ingenjörer.

Löner runt om i landet

Regionen där en student akademiker från högskola eller området där finner han en position kan påverka sina inkomster, som maskiningenjörer löner varierar stort i hela landet. De som arbetar i Houston tjäna den högsta genomsnittliga årslönen, £72,161 från och med januari 2011, enligt lön Expert. De som arbetar i Miami tjäna några av de minsta genomsnittliga lönerna i landet, £48,408.