mynewspapers.net

Den genomsnittliga löneökning per år

Den genomsnittliga löneökning per år


Genomsnittliga löneökningar varierar med konjunkturen. Efter en dålig affär år, kan färre företag erbjuda höjningar i nivå med dem som doled ut under goda tider, passerar ekonomiska svårigheter på anställda. Lyckligtvis, undersökningar rapport som saker letar 2011 som lågkonjunkturen lossar sitt grepp. Dock inte alla branscher kommer att se samma löneökningar, och de högsta genomsnittliga ökningarna kommer att gå till toppartister.

Jämförelse med föregående år

Enligt torn Watson, har ekonomiska förbättringar positionerat företag för att belöna sina hårt arbetande anställda mer under 2011 än under de svåraste lågkonjunkturen. Sammantaget förväntas lönerna öka med 2,7 procent under 2011, upp från 2,3 procent i år och 1,6 procent under 2009. Mätdata från torn Watson visar att många företag som frös löner för att skydda den nedersta raden kommer att erbjuda höjningar i 2011. Trettiotvå procent av arbetsgivarna höll löner stadigt under 2009. I 2010, detta värde sjönk till 12 procent, och väntas sjunka ytterligare, till 5 procent, i 2011.

Där ökar förväntas

I artikeln "Lönen undersökning projekt blygsamma USA ökar för 2011" rapporterar Society for Human Resource Management den genomsnittliga procentsatsen av företaget budgetar som arbetsgivare planerar att ägna till löneökningar. I 2011 är den beräknade budgetmässiga procent för höjningar 3 procent totalt, med den lägsta ökningen förväntas i transportbranschen. I artikeln "Mest USA arbetsgivare förväntar sig att ge betala höjer i 2011", kommer att SHRM projekt som höjer vara den högsta i olja och gas, professionella tjänster, energi och gästfrihet, med förväntade löneökningar på 3,5 procent, 3,2 procent, 3 procent och 3 procent respektive. Utbildning och fastigheter ser lägre ökningar av 2.6 och 2,5 procent.

Utföra bra för bästa utdelningen

Enligt SHRM är arbetsgivare villiga att punga ut mer för att hålla värderas talang. Även toppartister (14 procent av arbetskraften) kan förvänta en 4,3 procent höjning, kan genomsnittliga artister (35 procent av arbetskraften) och fattiga artister (7% av arbetskraften) förvänta bara 2.6 och 0,5 procent respektive. Utför hjälper väl också dig få främjas till ledningen eller till den verkställande nivån, där årsskiftet bonusutbetalningar är i allmänhet högre. Chefer fått incitament motsvarande 35 procent av lönen base i 2010, jämfört med bara 5 procent för kontor, kontorister och produktionspersonal.

Globala jämförelser

Genomsnittliga löneökningar inte globalt konsekvent. I östra ekonomier som Kina och Indien, arbetstagare som träffade jobb prestanda förväntningar fick base löneökningar på 8,8 procent under 2010 enligt torn Watson. I jämförelse betalat vissa europeiska länder mycket mindre, med Spanien och Irland stöta löner upp med bara 1,6 procent. Men tenderar Irland och Spanien att placera en högre vikt överlägsna prestanda vid tilldelning av höjer, med 300 procent skillnad i procentuell löneökning topp anställda och genomsnittlig arbetare (jämfört med 200 till 260 procent för andra länder).