mynewspapers.net

Den genomsnittliga kostnaden för en tandbro

Den genomsnittliga kostnaden för en tandbro


Vuxen tänder är ibland förlorade på grund av skada, brist på ordentlig tandvård, sjukdomar i tandköttet eller vissa sjukdomar. Den lucka av en förlorad tand kan repareras genom installation av en tandbro.

Identifiering

En bro, fyller som namnet antyder, den lucka av den saknade tanden. Två kronor görs för tänderna på varje sida av klyftan, och en falsk tand är förankrat dem emellan. De är gjorda av metall, keramik, porslin eller en kombination av dessa material.

Typer

Enligt WebMd.com finns det tre typer av tandbroar. De vanligaste är traditionella broar tillverkade av porslin och smält metall eller keramik. En harts bundna bridge--Maryland Bridge--använder plast tänder och tandkött fäst metall ram och förankras i de naturliga tänderna. Ibland intilliggande tänder är närvarande på bara ena sidan av klyftan. I denna situation används en fribärande bro.

Kostnaden

Enligt Robert Cardwell, D.D.S. varierar kostnaden för tandbroar kraftigt beroende på var arbetet är förformade och vilken typ av brygga behövs. Enligt animerade-Teeth.com, en enda enhet--en bro ersätter mellanrummet av en tand--gjord av porslin och smält till ädelstenar eller icke-ädelmetall, kommer i genomsnitt mellan £481 till £877. En alla metall, enda enhet som innehåller guld eller andra ädla metaller har ett genomsnittligt pris av £474 till £877. En liknande enhet utan ädelmetaller kommer att kosta mellan £429 och £780 och en alla keramiska enhet mellan £526 och £975.