mynewspapers.net

Den genomsnittliga ingångslön för en doktorsexamen

Den genomsnittliga ingångslön för en doktorsexamen


Studera för en doktorsexamen kan ta fem år eller ännu längre; under den tiden kan studenter ifrågasätta huruvida deras hårda arbete så småningom kommer att betala av. Den genomsnittliga ingångslön för en doktorsexamen kanske inte astronomiskt höga, men det är mycket högre än genomsnittet i ingångslön för någon med en gymnasieexamen eller ens en kandidatexamen. Lönen för en anställd med en doktorsexamen påverkas dock av många faktorer.

Översikt

Mindre än ett år efter avslutad graden, kan en anställd med en doktorsexamen räkna med att göra £33,943 per år, enligt en ledande webbplats. Detta är något mer än anställda som med icke-MBA masterutbildningar, som kan räkna med att tjäna ett genomsnitt på £32,166. Över tiden, dessa tal förändras dramatiskt, och en Ph.D. kandidat kan förvänta dig att tjäna mycket mer.

Framtidsutsikter

De framtida möjligheterna för en medarbetare med en doktorsexamen är bra. De flesta arbetstagare med doktorstitlar tenderar att arbeta för stabila institutioner, som universitet, och därmed garanteras någon form av anställningstrygghet. Mellan första och fjärde år efter doktorsexamen, kan doktorer förväntas göra ett genomsnitt på £42,527. På samma sätt från deras femte till nionde året efter examen tjänar de i genomsnitt £48,003. Tio till nitton 19 år efter examen, doktorer tjänar i genomsnitt av £56,414, som hoppar till £66,659 mer än 20 år efter slutförandet av deras examen.

Jobbtyper

Till viss del, är den genomsnittliga mängden pengar doktorer tjänar kopplat till akademiska hierarkin i USA. Till exempel biträdande Professor — oftast någon som har just slutfört sin doktorsgrad — tjänar runt £36,630 per år, medan en docent, som har lite mer erfarenhet, tjänar i genomsnitt av £46,755 och fullt ordinarie professor tjänar £56,659. Vetenskapen doktorer kan tjäna mer än den genomsnittliga assistent eller docent: forskare tjänar i genomsnitt av £51,619 per år--mycket mer än en post-doktoral Forskningsassistent, som tjänar i genomsnitt av £26,776.

Geografiska överväganden

Löner för doktorer varierar beroende på staden också. I en undersökning av de största städerna i USA gav de med doktorer i Los Angeles £49,193 i genomsnitt årligen, medan New York doktorsexamina tjänat £55,920. I Washington, DC, detta antal steg till £62,988, medan i Houston, Texas, tjänat doktorsexamina ett genomsnitt på £70,222.

Arbetsgivaren typer

Slutligen kommer lönen för en anställd med en doktorsexamen varierar beroende på vilken typ av institution hon vill arbeta för. Postdoktorala kandidat söker ett forskningsstipendium kan räkna med att göra cirka £28,962 per år, medan samma kandidat söker ett lärarjobb vid ett universitet kan förvänta dig att tjäna ett genomsnitt på £38,823. Men om denna post doc skulle söka jobb på ett privat företag, kunde han förväntas tjäna ett genomsnitt på £61,443.