mynewspapers.net

Den bästa vitlöken kosttillskott med ingen vitlök lukt

Den bästa vitlöken kosttillskott med ingen vitlök lukt


Vitlök kosttillskott varierar kraftigt i nivå och biotillgänglighet av aktiva föreningar. Forskning som stöder de positiva effekterna av en viss typ av vitlök tillägg kan inte tillämpas på andra typer av vitlök kosttillskott. Som sådan, måste hälsofördelarna kontra luktfri egenskaperna för varje produkt vägas på individuell basis.

Färsk vitlök

Alliin och enzymet alliinase är närvarande i färsk vitlök i separata avdelningar med kryddnejlika. När vitlök krossas, blandas alliinase med alliin och katalyserar omvandlingen av alliin till diallyl thiosulfinates. Dessa svavelföreningar, i synnerhet thiosulfinate allicin, tros vara ansvarig för många av de välgörande egenskaperna hos vitlök. Färsk vitlök är lätt tillgänglig, billig och den mest naturliga formen av vitlök tillgängliga. Dock kan äter färsk vitlök ge oönskade biverkningar som dålig andedräkt, kroppen lukt och matsmältningsbesvär.

Åldrarna vitlök extrakt

Åldrarna vitlök görs genom att placera pulvereldning vitlök i utspädd alkohol under perioder så länge som 20 månader. Åldrandet konverterar den instabila allicin i färsk vitlök till stabilare, vattenlösliga föreningar. Ta bort allicin tar också bort biprodukter av allicin som ansvarar för den obehagliga andedräkt och kroppen lukt förknippas med vitlök. Det finns en debatt om huruvida förstörelsen av allicin under åldrandet också förstör de välgörande egenskaperna hos vitlök. Viss forskning visar att åldrarna vitlök extrakt har sin egen hälsofördelar men inte nödvändigtvis samma förmåner som färsk vitlök.

Vitlöksolja

Vitlök eterisk olja framställs av krossad vitlök genom ångdestillation eller extraktion i ett organiskt lösningsmedel. Vattenlösliga föreningar och allicin är helt elimineras under extraheringen lämnar efter sig en mängd olja lösliga sulfider. Vitlöksolja framställs också genom lakning marken vitlöksklyftor i vegetabilisk olja. Om det upplösta materialet kan ursprungligen innehåller allicin, denna förening bryts ned snabbt i dithiins, ajoene och sulfider. Vitlök macerates och eteriska oljor säljs som vegetabilisk olja blandningar i kapselform. Forskning visar att ajoene och några av olja lösliga sulfider i vitlök oljor har hälsofördelar men inte hela spektrumet av hälsofördelar som tillhandahålls av färsk vitlök. Dock minskar de processer som används för att få vitlöksolja och utspädning av vitlöksolja med vegetabilisk olja offensiv vitlök lukt.

Torkad vitlök

Frystorkning färsk vitlök kryddnejlika resultat i en pulveriserad produkt som behåller de flesta av de samma föreningarna som rå vitlök. Torkad vitlök pulver säljs vanligen som inlåtande Belagt kapslar. Enterisk beläggning förhindrar utsläpp av vitlökspulver från kapseln innan det når tunntarmen. Om ett piller löser sig i magen, alliinase i pulvret kommer att inaktiveras av syra i magen och ingen allicin kommer att släppas. Vitlökspulver i kapselform kan intag av vitlök utan vitlök omedelbar inverkan på andningen. Men om en kapsel utför korrekt, den torkat vitlökspulver kommer att brytas ned i tunntarmen på ungefär samma sätt som färsk vitlök och nedbrytningsprodukter kommer att innehålla en viss mängd allyl metyl sulfid, den förening som orsakar offensiv dofterna är associerad med vitlök. Man kan därför hävda att den bästa torkade vitlök kosttillskott är de som är de minst effektiva kontrollera vitlök lukt.