mynewspapers.net

Den bästa vitaminer eller kosttillskott för torr hud

Den bästa vitaminer eller kosttillskott för torr hud


Torr hud är en vanlig hudsjukdom bland många individer. Huden är den första försvarslinjen i slåss mot virus och bakterier som försöker ange din kropp. Torr hud kan leda till röda, kliande och ibland smittade villkor. Massor av vitaminer kan hjälpa till att hålla din hud hydrerade och friska.

C-vitamin

C-vitamin behövs för normal utveckling och tillväxt. Överblivna mängder av detta vitamin lagras inte i kroppen. Som ett vattenlösligt vitamin lämnar kroppen genom urinen. C-vitamin hjälper till att producera kollagen, ett protein som gör hud, ärrvävnad och ligament, enligt MedlinePlus. Vitamin C är också en av de många antioxiderande vitaminerna och är nödvändiga för att upprätthålla och läkning av ben och tänder. Brist på C-vitamin i kroppen kan orsaka fjällning och torr hud, enligt webbplatsen DermNet Nz.

Vitamin A

A-vitamin är ett fettlösligt vitamin, och det hjälper form mjukdelar och hud och bibehålla friska tänder. Vitamin A hjälper också till att främja bra vision. Vitamin A kommer från två källor, carotenioids som kommer från växter och retinoider som kommer från djur. Vitamin A är ansvarig för skapandet av talg, som är oljan i ansiktet som håller den hydratiserade. Enligt TeensHealth är det nödvändigt för en normal utveckling och tillväxt av huden och celler.

Vitamin B3

Vitamin B3 kallas även nikotinsyra. Alla B-vitaminer hjälper med att omvandla kolhydrater till glukos. De hjälper också metabolt protein och fetter. Alla B-vitaminer är vattenlösliga och hålla huden frisk, hydrerad och tonas. Vitamin B3 har använts i ett antal hälsofrågor och har använts för att behandla och förebygga många hudåkommor. Detta vitamin kan hjälpa till att förebygga hudcancer och åldrande, enligt University of Maryland Medical Center.