mynewspapers.net

Den bästa vatten-behålla krukväxtjord

Den bästa vatten-behålla krukväxtjord


Container Trädgårdsskötsel är en av de snabbast växande segmenten av trädgårdsarbete världen. Behållare som gör det möjligt att trädgården på lägenheten balkonger, däck, uteplatser, längs gångbanor och där marken är dålig. Olika containrar som kan användas är endast begränsad av en trädgårdsmästare fantasi. Näringsrika mark som behåller vattnet väl är en nödvändighet för container trädgårdar. Grönsaker, blommor, även små frukt träd kan odlas i behållare när markförhållandena är rätt. Ett bra ställe att börja skapa de rätta förutsättningarna är med krukväxtjord.

Vikten av vattenretention

Container växter måste vattnas oftare än växter i marken. Rotsystem sträcker sig normalt från några inches till flera fötter under jordens yta men de är begränsade till djupet av potten i behållare. Fukten avdunstar snabbare från de porösa ytorna av lera och plastbehållare än det gör under jord. Det bästa planteringsår jordblandningen är en som kompenserar för fukt avdunstning och begränsad roten tillväxt. Planteringsjord jordblandningar måste vara mer vatten-glans än vanlig jord.

Planteringsjord jord innehåll

Krukväxtjord görs av organiska material som håller väl som torv, sphagnum mossa, kakao fibre torv, komposterad bark och perlit. Perlit är värme-pustade vulkanisk glas som håller lägga in jordblandningar från att bli alltför tätt packade. Andra material läggs till berika näringsinnehållet marken, inklusive mask gjutgods, alfalfa måltid, fina benmjöl, bomullsfrömjöl, fiskmjöl och fint marken bat guano. Syntetiska material läggs till vissa typer av krukväxtjord innehålla trippelsuperfosfat, kalciumnitrat, järnsulfat och Kaliumnitrat.

Typer

Krukväxtjord är faktiskt "jord-mindre" eftersom den inte innehåller humus, nedbrutet organiskt material som är jord. Ekologisk planteringsjord jordar skapa näringsinnehållet i krukväxtjord från alla naturliga källor. Syntetiska typ planteringsår jordar skapa näringsinnehållet från kemikalier. Den bästa lägga in jordblandningar är balanserad mellan vatten-lagring material och material för att lägga till näringsämne. Blandningar som behåller vattnet alltför tillåter inte syre att få plantera rötter. Container växter odlas i alltför tät planteringsjord jordblandningar snart vissnar och ruttna. -Svamp problem kan utvecklas från en alltför fuktig krukväxtjord.

Experimentet

För att hitta planteringsjord smutsa varumärket med bästa balanserad vatten retention kapacitet, genomföra ett experiment. Välj två ekologiska naturliga källa märken och två planteringsjord jordar gjorda av syntetiska material. Använd genomskinligt plast koppar med små hål stansas i botten och fyll med ett annat märke krukväxtjord. Blötlägg grundligt och se vilka avrinningar den snabbaste, som fortfarande behåller vatten efter 12 timmar och som är balanserad i mellan. Krukväxtjord som är väl avvägd mellan vattenretention och vattenavrinning är sannolikt bäst lämpad för odling av växter.