mynewspapers.net

Den bästa typen av Rock grus för landskapsarkitektur

Den bästa typen av Rock grus för landskapsarkitektur


Rock grus är ett viktigt material för många landskapsskötsel projekt. Det består av antingen stenar eller återvunnen betong som krossas till olika storlekar. Rock grus kan användas för att konstruera en stiftelse eller som yta för casual uteplats eller gångväg. Den bästa typen av rock grus att använda beror på ditt projekt och vilken typ av jord i din trädgård.

Pea grus

Om du vill använda grus som oorganiska marktäckning, erbjuder ärta grus en mjuk, subtila bakgrunden. Det varierar i storlek från 1/8 tum för små grus och 1/2 tum för stora. Klipporna är runda och släta, och vanligtvis vit, ljus brun eller grå. Du kan också använda ärter grus till återfyllning kantning som ett andra hinder för egensinniga gräs och ogräs.

Nedbrutet granit

Nedbrutet granit används för att bereda gångar, uppfarter och uteplatser. Denna löst material är en blandning av 1/4 tum stenar och fina, sand-liknande pulver. Materialet komprimerar att bilda en fast yta som inte scatter lika lätt som andra typer av grus. De tre huvudsakliga sätt att bana med nedbrutet granit är att lämna materialet lös och packar det, blanda det med en alternativ stegfot minskar erosion eller päls det med en harts att gå med stenarna i en hård yta.

Stora

Stora, oregelbundet formade rock grus används för att bygga grunden för hårdgjorda ytor. Den vassa kanten kan dessa stenar kila tillsammans när du komprimerar dem med en maskin eller manipulera. Komprimerade stenar kan vattnet rinna genom skrevor samtidigt som den ger flexibilitet som marken fryser och töar, förhindra frost vräka ytskador. Den typiska för stiftelsen grus är 3/4 tum.

River Rocks

Floden stenar är släta och rundade som ärt grus, bara större och dyrare. De har polerade eller i ett antal olika färger. River rocks är ett bra val om du är om trädgård gränser eller sprida grus över en sekundär väg. Som ett ytmaterial kräva river rocks en packad grund att hindra dem från att sjunka och bård för att innehålla dem.