mynewspapers.net

Den bästa typen av färg för köksluckor

Den bästa typen av färg för köksluckor


När du utformar köksutrymme i dina drömmar, kan en färsk färgskikt vara en mer praktisk lösning än ersätter ditt skåp. En hög kvalitet lack kan dramatiskt förvandla en tråkig kök till en glad insamling plats. Att välja rätt paint produkter är ett viktigt steg mot att uppnå det utseende du vill och gör det sista. Några förslag kommer att hjälpa dig att hitta rätt färg för jobbet.

Vattenbaserad färg

En högblank akryl emalj färg är ett utmärkt val för de flesta trä skåp ny specialitet formler gör sin väg till marknaden. Vattenburen färg som Proclassic hög glans vattenburna interiör akryl emalj från Sherwin-Williams och vattenburen Satin Impervo från Benjamin Moore är två bra exempel. De rivaliserande en oljebaserad färg i hållbarhet, glans och hårdhet. Vattenbaserade färger är mer lockande att arbeta med eftersom de glida på och städa lätt. De kommer inte gult med åldern och kan göra ytor lätt att rengöra. Applicera minst två skikt med pensel eller roller över skåp som har rengjorts med en trinatriumfosfat (TSP) lösning och gjort redo med en lämplig grundfärg.

Oljebaserad färg

Oljebaserad färg är långsam torkning, messier och dyrare än latex - eller vattenbaserad färg, men är ett bra alternativ för trä skåp med en tight träfibrerna eller metall och stål skåp där vidhäftning är viktig. Det är också ett bättre val om du vill täcka en annan oljebaserad färg lager. Denna typ av färg torkar till en glas glans och är immuna mot fett, smuts och repor. Det är känt för sin hållbarhet och styrka, och gör mycket bra i högtrafikerade områden. Prova RedSeal inomhus/utomhus olja Gloss emalj måla från Pratt och Lambert för en snabbtorkande wet look. Använd en bra kvalitet nylon-polyester borste och kontrollera att du har en separat pensel för varje lager. Ren penslar med färg tunnare eller lacknafta. Se till att området är väl ventilerat eller använda en låg-lukt märke.

Grundfärger

Grundning ditt skåp innan din målning ser till att färgen kommer att hålla sig väl och glida på jämnt. Det förlänger livet på din lack och minskar framtida chipping, knakande och skalande. Primer fyller också i träfibrerna och låter du måla över glansigt eller metalliska ytor. Den förseglar i fettfläckar och gamla matlagning lukter. Din färg jobb är bara så bra som din primer, så se till att du förbereder ditt skåp ordentligt. Zinsser och Kilz har flera produkter speciellt för grundning skåp ytor. Applicera två lager grundfärg med en pensel eller roller. Låt ytorna torka i minst 24 timmar innan du lägger din överlack.