mynewspapers.net

Den bästa tiden på dagen att utöva för viktminskning

Den bästa tiden på dagen att utöva för viktminskning


Många människor genomgår stelt planerade kost och motion regimer i ett försök att ge sig alla möjliga fördelar när man försöker gå ner i vikt. Tidpunkten för träningspass har kommit under kontroll, eftersom det finns motstridiga bevis om hur kroppen fungerar vid olika tider på dagen. Om du motionerar regelbundet, kommer du se resultat. Timing handlar helt enkelt om att en fråga om preferens.

Morgonträning

Personer som tränar på morgonen brukar hålla sig till sina rutiner, men observera att kroppstemperaturen är lägsta på morgonen, vilket leder till mindre än optimal prestanda. I en studie som gjorts vid University of Southern Mississippi, män som utförde en vikt rutin tidigt på morgonen fått något mindre muskelmassa än sina motsvarigheter i kväll-utövar. Om du redan tränar på morgonen och det fungerar för dig, inte ändras. Kom ihåg att värma upp och stretcha ordentligt, vilket kommer att minska din risk för skada.

Kvällen träning

Sent på eftermiddagen eller tidigt på kvällen träning kan hjälpa lindra stress av dagen och det amerikanska rådet om motion medger att prestationsförmågan är bättre vid denna tid på dagen. Detta kan leda till snabbare framsteg, eftersom din kropp naturligt kan arbeta hårdare under ditt träningspass. Naturligtvis, om du är utmattad från en lång arbetsdag, du kanske för trött för att prestera ditt bästa, eller om du har ett pressat schema, trycka din träning till slutet av dagen kan orsaka att få skjuts helt. Om arbetsmiljö ute i slutet av dagen fungerar för dig, fortsätter, men ändra det om en annan tid på dagen passar ditt schema bättre.

Sent på kvällen träning

Vissa människor föredrar att träna sent på kvällen. Gymmet är tystare och mindre trångt, och det finns färre distraktioner. Detta kan vara lika effektivt som andra tider på dygnet, men Håll koll på dina sömnvanor. Arbetande ute skapar bråttom hormon som kan ta tid att slå sig ner, hålla dig vaken och strömsatta under tiden. Den faktiska perioden varierar per person, men om du märker själv har problem med att somna, prova arbetar tidigare under dagen. Om du lider av sömnlöshet, har regelbundna morgonträning visat sig förbättra sömnvanor, så var inte rädd för att träning vid olika tidpunkter.

Dygnsrytmen

Allas dygnsrytmen är annorlunda. Studier publicerade i Chronobiology International och EMBO rapporter visat att människors kroppstemperatur variera beroende på vilken tid på dygnet de kände sig piggare och att högre temperaturer motsvarar bättre idrottsprestationer. Om du känner dig piggare på morgonen, träna på morgonen. Om du känner dig piggare på kvällen, träna då. Tricket är att träna på vilken tid på dygnet som passar dig bäst. Om det passar in i ditt schema konsekvent och du må bra efteråt, är det en bra tid för ett träningspass.

Särskilda fall

Om du lägger organiserade idrotts-evenemang i din vikt förlust rutin, tåg för alla kommande evenemang på tiden av dagen evenemanget kommer att hållas. Till exempel, om du har en 5K ras vid 9:00, tåg för loppet på morgnarna. Utbildning vid samma tidpunkt på dagen som konkurrensen tvingar din kropp att associera denna nivå av arbete och uthållighet med den tiden på dagen, så du kommer prestera bättre på tävlingsdagen.