mynewspapers.net

Den bästa tiden på året att så gräs utsäde

Den bästa tiden på året att så gräs utsäde


Gräsfrö behöver fukt, näring och solljus att gro.. Extrem värme eller kyla kan döda bort rötterna och skapa en gles, otillräcklig gräsmatta. Plantering på våren och hösten årstiderna ger den bästa chansen för gräsfrö att frodas.

Timing

Så gräs utsäde i slutet av våren eller tidigt falla, runt perioder av extrema temperaturer som värme och frost. April plantering ger unga gräs tid att utveckla rötter innan sommarvärmen kommer. Om plantering i slutet av sommaren till början av hösten, så utsäde mellan 15 augusti och 15 September.

Temperaturen

Ta jord temperaturen. Så cool-säsong gräs när marken är 10 till 18,3 grader Celsius. Varm-säsong gräsfrö behöver en temperatur av 18,3-21,1 ° C. I sydstaterna, plantera varm-säsong gräs minst 60 dagar före den första frosten. I nordstaterna, så utsädet minst 90 dagar före den första frosten.

Varning

Det är möjligt att skingra gräs utsäde i slutet faller om du missar våren eller början av hösten fönster. Utsädet har dock inte tillräcklig tid att gro och utveckla rötter. Fröet kan bo vilande hela vintern och gro följande vår. Det finns en risk, men, eftersom snö eller vind kan tränga undan utsädet.