mynewspapers.net

Den bästa tiden att återplantera Buxus sempervirens

Den bästa tiden att återplantera Buxus sempervirens


Brittiska i dess ursprung och formella, diskret stil, Buxus sempervirens (gemensam box) bildar låga häckar och topiaries i många ståtliga hem trädgårdar runt om i landet. Denna mångsidiga vintergrön buske växer 4 till 8 meter (13 till 26 fot) lång och bred när mogna, men kan klippas för att begränsa dess tillväxt. Den bästa tiden för omplantering beror på om den växer i marken, i en behållare, eller som ett bonsai exemplar.

Trädgård

Ofta används som en säkring buske, tillhandahålla plantskolor och handelsträdgårdar Buxus sempervirens-buskmarker med nakna rötter, med rötter insvept i tyg, eller behållare. Om plantering för första gången eller återplantering, den bästa tiden på året när plantering i marken är när växten blir vilande. Även om vintergröna, gemensam box slutar växer under hösten, så plantering i början av hösten är en idealisk tid, men sent på hösten genom att vårvintern är också lämpliga. Rot-inslaget växter måste ha på emballaget tas bort innan plantering. Välj en vacker dag när temperaturen är över fryspunkten, och marken inte är våt. Trädgårdsarbete på våt mark komprimera den, vilket gör det svårt för växternas rötter att växa.

Containrar

Gemensam box växter svarar bra på växer i behållare och göra attraktiva, formade, specimen buskar. Växter behöver inte omplantering i många år, men kan planteras under alla årstider. Behållare ska vara minst 45 cm (18 tum) bred och fylld med loam-baserade kompost--John Innes nr 3 är lämplig. Varje vår, gröp ur det översta lagret av kompost, ta hand inte att skada växternas rötter, och ersätta med färsk kompost blandas med lite långsam frisättning kemiska gödselmedel eller blod, fisk och ben. Vatten växter regelbundet, även under vintern, som om du behöver ständigt fuktig jord.

Bonsai

Gemensam box växter lämpar sig för odling som bonsai och bör planteras i nya krukor varje två eller tre år. Den bästa tiden är när nya knoppar börjar bilda under våren. Vanliga bonsai jord mix är lämplig. Efter omplantering, hålla växter ej i direkt solljus när de växer i deras nya krukor. Gemensam box bonsai behöver utfodring varannan vecka under växtsäsongen och lite vatten och ges ofta. På våren bära de ganska gula hanblommor och enda kvinnliga blommor.

Vård

Gemensamma rutan är lätt att odla i dess föredragna villkor. Skyddade, helt eller delvis skugga platser är idealiska. Busken kan klara ett utsatt läge men dess blad lider av sol och vind scorch. Den växer bra i alla jordtyper och tål torka, men växer bäst i ständigt fuktig - dock aldrig vattendränkt - marken. Gemensamma fält har många trädgård användningsområden inklusive som säkring, screening, topiary och marktäckande, och som en uteplats växt eller för plantering på sluttningar och banker.