mynewspapers.net

Den bästa promenadskor för knän

Den bästa promenadskor för knän


Knäskador är den vanligaste anledningen för att rådfråga en ortopedkirurg. Denna största lederna i kroppen, knän är sårbara eftersom de är Gångjärnnoder snarare än kulleder - and - socket. Slitage, ledsjukdom och medfödda oegentligheter av gångart tar sin tribut på knä komponenterna i brosk, ben, senor, ligament och muskler. Rätt skor att förhindra överdriven belastning till knä strukturer under olika förhållanden.

Arthritic knä

Artros förlägger en högre belastning på knän när man går. En studie som leds av Dr Najia Shakoor Rush University i 2010 fann de bästa skorna för att minska knä gemensamma laster har platt, flexibel sula som tillåter naturliga fot rörlighet. Knä laddar var 15 procent mindre i platt promenadskor eller flip-flops än i träskor eller stabilitet skor. Studien rekommenderar platt promenadskor snarare än flip-flops av säkerhetsskäl. I 2004, en studie publicerad i "The International Journal of kliniska Practice" anges den inklämd innersulan ortoser infogas i skor visade löfte att minska knäsmärta från artros.

Överpronation

Pronation är den naturliga sekvensen av mul böja och flexar som uppstår under gång. Foten rullar något inåt hålfoten absorberar chocken av inverkan. Ett problem uppstår om denna inåt rotation är överdriven, kallas överpronation, som orsakar onormal stress på lägre kroppen lederna, inklusive knän. Kolla sko sulor för märkbar slitage på de inre sidorna. Om du har överpronation, hjälper rörelsestyrning skor och stabilitet skor normalisera inre rulle. Sko form är rak, schakt är fast med tätare material på de inre sidorna och hälen stöder ingår. Stabilitet skor är lättare för mild överpronation och rörelsekontroll skor är tyngre att hjälpa svår överpronation. Ortopediska stöd kan vara till hjälp. Undvik alltför vadderad skor, eftersom detta kan förvärra överpronation. Det kan vara nödvändigt att söka professionell utvärdering.

Underpronation

Om din fot inte rulla inåt tillräckligt, innebär det en större belastning på dina knäleder. Detta händer oftast i de med höga oflexibla valv. Välj skor som har bra dämpning, böjda former och flexibilitet.

Regelbundna slitage

Även om du inte har ledsjukdom eller gångart problem, är det fortfarande viktigt att minimera stress till knäna under gång. En bra walking sko har flexibilitet genom bollen att tillåta normal fot rörelse, adekvat hålfotsinlägg och tillräcklig dämpning för att absorbera vikt lasten av en till två gånger din kroppsvikt. Löparskor är byggda olika och bör inte användas för promenader. Dr D. Casey Kerrigan, bly utredare av en 2010 studie av effekten av löparskor på nedre extremiteten lederna, rapporterade en 36 till 38 procent ökning knä vridmoment medan du använder dem, större än inspelad när hon gick i högklackade skor.