mynewspapers.net

Den bästa mat att odla inomhus

Den bästa mat att odla inomhus


I djupet av en lång kall vinter, eller i en liten lägenhet med ingen gården utrymme, kan du fortfarande växa mat inomhus. Belysning och pollinering är de begränsande faktorerna för odling av frukt och grönsaker inomhus. Den bästa mat att odla inomhus är de som trivs i artificiellt ljus och inte kräver pollinering att producera en ätligt gröda.

Microgreens och groddar

Groddar och microgreens är mycket näringsrik unga plantor som lägger mer crunch till sallader, smörgåsar och stirfrys året runt. Groddar och microgreens är idealiska för inomhus livsmedelsproduktion eftersom de kräver endast en liten mängd växande utrymme, har en mycket kort cykel och har minimal belysningskrav. Groddar odlas utan jord, inuti ett glas burk eller fuktig canvas väska, och är redo att äta i några dagar. Alfalfa, linser, solrosfrön och bovete göra bra skottbildning val. Microgreens växer tätt i små brickor med jord och skördas av klippning stjälkar på marken innan deras första paret sant blad visas, ca 2 till 3 veckor efter plantering. Rödbetor, rädisor, broccoli och popcorn producerar smakrika microgreen skott.

Sallad och gröna

Sallad, spenat, ruccola, mache, italienska maskrosor och andra sallad gröna tar bara lite längre än microgreens för att växa inomhus--om 3 till 4 veckor tills skörden tidigt. En snabb skörd av sallad och andra gröna växer väl nära ett ljust fönster, men konstgjorda lampor göra växterna fylligare och mörkare grönt. Gröna bladgrönsaker fungerar bra inomhus som du äter vegetationen, så anläggningen inte kräver full sol eller pollinering behövs för att producera en vegetabilisk skörd som tomater eller paprika.

Citrusfrukter och fikon

Citrusfrukter är vanligtvis en gröda som odlas i tropiska miljöer, men utvecklingen av behållaren och medelstora citrusträd som inte kräver pollinering har gjort det möjligt för trädgårdsmästare i kallt klimat eller i små lägenheter att odla sin egen färsk frukt. Ponderosa och Meyer citroner är båda lämpar sig för odling som krukväxter, enligt University of Minnesota Cooperative Extension. Dvärg sorter av tangerine, calmondin orange och Satsuma apelsiner växer framgångsrikt inomhus. Fikon göra bra i behållare inomhus, eller flyttade utomhus för sommar- och övervintrade över inuti. Beskära fikonträdet tillbaka ofta för att uppmuntra förgrening och förbättra fruktproduktion.

Belgiska Endive

Belgiska endive, även känd som witloofcikoria, är ett anbud gröna blad äts råa som sallad eller kokta som kål under vintermånaderna. Belgiska endive kräver två etapper av växande att producera den mjuk, blek chicons eller huvuden att hämta en förmögenhet i mataffären i januari, enligt kök trädgårdsmästare. Först, växer plantan utomhus genom sommaren, att skapa en tjock, palsternacka-liknande rotstocken. Gräva rötterna på hösten, skära av bitter sommaren bladverk och grejer rötterna vertikalt i en hink. Lagra i ett mörkt svalt inomhus utan att vattna förrän 3-4 veckor innan din önskad skörd och sedan flytta skopan till en varm inomhus plats i mörkret (som under diskbänken) och vattna den regelbundet. Skär den mjuk vit-grön chicons längst upp på roten, och hålla vattning rötterna för en andra, mindre skörd.