mynewspapers.net

Den bästa mark ankareMarken ankare är plattor eller skruvar placeras i marken att komplettera tillverkas hem genom att begränsa laterala byggnaden rörelsen. Särskilt viktigt under hög vind, jordbävningar och översvämningar, korrekt tillämpad marken ankare kan rädda liv och egendom. Olika typer av marken ankare eller system är bästa eller mest lämpliga för olika geografiska platser, klimat och jordmån och syfte.

Plattan ankare

Tallrik ankare, eller "manta ray" typ ankare är mest tillämpliga för områden med Jordbävningsaktiviteten. Denna typ av marken ankare har stora ankare plattor (så stor som 6-av-6 inches) som kan vara drivna 18 fot i marken. Plattan är roteras med en andra stållist och drog sig tillbaka för att låsa det ordentligt på plats. En förzinkad, gängad stång ansluter plattan till chassit. Installation av denna typ kräver en certifierad besättning.

Skruv/Helix ankare

Auger marken ankare är den vanligaste typen av ankare. De kan användas med ett varierande utbud av bryggor. Ankare har en enkel eller dubbel helix bas och kan innefatta en lateral stabilisatorn nära ankare huvudet. Basen är en 4 - eller 6-tums cirkulär, spiral plattan. Ankare huvuden hålls till hemmets chassi med stål spännband. Ankare som inte varit galvaniserade förlorar sin korrosionsbeständighet under installationen.

Rock och enheten ankare

Rock ankare är en variant av helix eller skruv ankare som kan installeras i solid rock. Dessa består vanligen av stållist ankare innesluten i en gjuten strukturella fyllning krage eller fästs med stål insatser. Enheten ankare kan användas i hårda eller stenig jord, vilket gör dem lämpliga för användning i korall jord av kustområden eller på motsvarande sätt texturerat jordar.

Stiftelsen övervägande

Det kan vara möjligt att utnyttja en marken ankare för att konvertera en grund till en permanent stiftelse, vilket gör att hemmet att kvalificera sig som fast egendom. Detta kan bestå av att använda all-tråd stavar för att knyta chassit till en förankra materialet hälls i utgrävda hål.