mynewspapers.net

Den bästa madrasser för reumatoid artrit

Den bästa madrasser för reumatoid artrit


Reumatoid artrit är en inflammatorisk sjukdom som skadar slemhinnan i lederna, särskilt i dina händer och fötter. Detta resulterar i ledvärk, svullnad och missbildningar. Enligt WebMD har fast madrasser traditionella rekommendationen för reumatoid artrit drabbade, eftersom de hjälper distribuera kroppsvikt och hålla trycket utanför lederna. Betydelsen av flexibilitet i en madrass har dock också betonats. Den bästa madrasser för reumatoid artrit bland spole-fjädrar, minne skum, luft och bäddmadrasser.

Spolen resårmadrasser

Coil-resårmadrasser har hundratals ihoprullade, metall fjädrar, som inklämt mellan mjuka, vadderade tyg. WebMD rekommenderar som lider av reumatoid artrit, sova på en spole-resårmadrass som har minst 680 ringar och som ger optimal flexibilitet. För tyngre personer--över 113 kg (18 sten)--WebMD rekommenderar dock en lägre spole räkna, till exempel 400, som fjädrarna är större och kraftigare, vilket ger madrassen mer stöd.

Minne-skumgummimadrasser

Minne skum är ett polyuretanbaserat material som ursprungligen utvecklades av NASA. Madrasser gjorda av materialet är unika i att de anpassa sig till värmen och konturer av en mänsklig kropp. "Minne" delen av namnet är det skum förmåga att "komma ihåg" din form och form till det när du bestämmer. Genom att bilda på kroppen, hjälper minne skum trösta de smärtande leder associerad med reumatoid artrit. En nackdel är dock att madrasserna kan bli alltför varm, orsakar obehag för personer som lider av värmevallningar, nattliga svettningar eller andra villkor.

Luftmadrasser

För reumatoid artrit, kommer din standard Uppblåsbar Madrass används för camping eller i det extra sovrummet sannolikt inte att räcka. Enligt WebMD, kommer du vill välja en luftmadrass består av flera, små luft kammare, som detta kommer att ge den mest anpassningsbara yta och mest flexibla stöd för lederna. Det finns också modeller som är utformade för par, som tillåter dig att kontrollera mängden lufttryck på vardera sidan av madrassen.

Tryckavlastande madrasser

Tryckavlastande madrasser är i huvudsak madrasskydd som är utformade för att ge ett extra lager av kudde för din madrass. WebMD nämner att kudde-toppar kan hjälpa reumatoid artrit sjuka tolererar en madrass som kan kännas alltför fast, till exempel en spole-resårmadrass.