mynewspapers.net

Den bästa läder soffan renare

Den bästa läder soffan renare


Det finns flera olika typer av läder som används för att täcka soffor. De vanligaste är belagda läder (bycast läder), full anilin och mocka. Nubuck, används men gemensamt för skor, inte för möbler nästan lika ofta. Anilin läder och mocka absorberar fukten snabbt och fläcken lätt belagt läder är känt mer för sprickbildning och vittring med åldern.

Upptill belagd och anilin typ läder

Rengöring en topp bestruket eller anilin soffa är mycket lättare än att ta itu med mocka möbler. Dessa material är mer resistenta mot flytande fläckar men behöver luftkonditionering mycket oftare. Den bästa produkten för detta är läder honung. Mjukgör, skyddar och villkorar läder, återvänder den fukt som ger läder dess flexibilitet. Det finns hundratals av läder rengöringsmedel på marknaden, några som fungerar nästan lika bra läder honung. Om du inte hittar det, du kanske kan hitta en av dessa ersättare: LTT läder schampo eller lata läder. Innan du använder någon rengöringsmedel på din soffa, måste du se till att alla damm och skräp tas bort. Använd pensel fastsättning av din dammsugare eller borsta soffan bort med en duster. Inte göra detta kan orsaka repor på soffan när du torka av den. Med slipande rengöringsmedel som sadla Tvålig eller ens våtservetter kan skala bort den skyddande beläggningen på läder och lämna din soffa värre för slitage. Ren alltid i soffan med en microfiber handduk eller buffing trasa för att undvika att repa läder.

Mocka och Nubuck läder

Mocka soffor är lite svårare att hantera än deras belagda kusiner. Kiwi mocka och Nubuck Protector bör användas till att täcka hela soffan bara efter köp. Detta kommer att fastställa ett skyddande lager ovanpå mocka utan att kompromissa med flexibilitet och känsla av materialet. Det är viktigt att göra detta för att förhindra att vätskespill som dränkts in i tyget. När en flytande fläck har trätt mocka är det nästan omöjligt att ta bort. Även professionella städtjänster har problem med färgade mocka. Om varumärket Kiwi inte är tillgänglig, gör pingvin en nubuck och mocka renare som är nästan lika bra. Rengöring suede kräver ett mocka borste och radergummi. Dessa objekt får under ytan av mocka dra ut smuts och skräp. Torka i soffan med en fuktig (inte blöt) trasa att plocka upp dessa partiklar. Det finns ingen bästa borste eller suddgummi, men en metall borste fungerar alltid bättre än en plast en.

Plats rengöring

Leather Masters skumbildning renare är det perfekta valet för både belagda och mocka. Skummet inte tränger in i ytan så det inte kommer att lämna vattenfläckar som några av de andra städarna där ute. Fortfarande är det rekommenderat att du gör ett test ren på en obetydlig del av soffan för att avgöra om det kommer att skada materialet.

Hemgjord Cleaner

Om du är mer av en gör-det-självare, kan då du göra din egen läder renare hemma. Detta enkla recept kommer att lämna soffan lika glänsande som den dag du flyttade den i. Blanda en fjärdedel kopp vit vinäger med halv kopp oliv- eller linolja och tillämpa den på soffan. Lämna den över natten och polera det bort med en mikrofiberduk. Detta fungerar bara på bestruket läder soffa.