mynewspapers.net

Den bästa Grooming verktyg för långhåriga hundar

Den bästa Grooming verktyg för långhåriga hundar


Långhåriga hundraser, som den Shih Tzu, Lhasa apso och bearded collie, måste bli groomed varje dag att de inte lider smärtsamma tovor. Med långhåriga hundar tillfredsställa en enkel kam inte hund är grooming behoven. Den bästa grooming produkter är en kombination av clippers, kammar, borstar och krattor att se till att hundens hår håller skräp och trasselfritt.

Kammar

Kammar används på långhåriga hundar att ta bort alla fina skräp från päls. Detta skräp kan innehålla damm, lös hår, loppor och den tillfälliga lös härva. Kammar används ofta när precision grooming är nödvändigt, eftersom de kan en del hår åt sidan. Den standard metall kam är kanske den bästa kam för långhåriga hundar. Nålarna är fördelade på två olika längder i vardera änden av kammen. Bredare fördelade tänderna används för att separera håret löst; finare tänderna används för att ta bort skräp.

Borstar

Slicker penslar har fin tråd stift som är böjda i en vinkel. Stiften är placerade nära varandra. Dessa verktyg är användbara för rasen av hund som fäller mycket hår. Borsten kommer att plocka upp och ta bort all lös hår. Långhåriga hundar bör borstas minst en gång om dagen för att stoppa sprider på möbler. En annan pensel som är utmärkt för långhåriga hundar är pin borsten. Stiften i denna borste är längre och placerade längre ifrån varandra än i en regnrock borste. Stiften är belagda i en plast för att förhindra irritation hundens hud. Denna typ av borste används för skånska knutar som är vanliga i långhåriga hundar.

Klippare och sax

När grooming långhåriga hundar, används olika metoder för olika stilar. Det finns elektriska hårklippningsmaskiner rakning av stora områden av päls. Detta förfarande kan göras att belysa längre områden i hunden eller ta bort en lång päls för sommaren. Olika huvuden kan kopplas till clippers, så att olika längder som ska tas bort. Sax används Style långhåriga hundar. Böjda bladet sax används för putsning svåra att nå områden. Böjda bladet vinklar punkten från hundens hud, att förebygga olyckor. Gallring saxen har ett tandade blad och en vass kniv. Det tandade bladet kan endast normal hälften av hår skäras. Denna process resulterar i övergripande pälsen att tunnas ut. Gallring saxen smälter snittet in i pälsen snarare än ett rakt klippt från normala sax.

Shedding kammar och rakor

Till skillnad från normala kammar, är shedding kammar utformade för att ta bort löst hår och mats. Underull raken används som en pensel, men dess nålar är mycket hårdare och särskilt utformade för att ta itu med de tjocka, tovigt mellanstrykningsfärg vissa raser, till exempel Shih Tzu, har. Shedding kammar och krattor också används för att ta bort envisa tovor, eftersom borsten inte så flexibla.