mynewspapers.net

Den bästa gardiner & draperier att hålla solen & UV värme ur ett hus

Den bästa gardiner & draperier att hålla solen & UV värme ur ett hus


Gardiner och draperier tillverkad av tunga tyger, och även lättare vikt tyger som är isolerade och klädda, ger det bästa skyddet från de skadliga effekterna av sol och värme. De skyddar också mot ultravioletta strålar som kan blekna och försvagas tyg och från vinterns kyla. Ett foder är en praktisk lösning för isolering, men den lägger även till kroppen, förbättrar det sätt en gardin hänger och presenterar ett enhetlig utseende från utanför hemmet.

Fodrade gardiner

Gardiner eller draperier backas upp med isolerad foder ger bästa skydd från solljus, värme och kyla. Slemhinnan mufflar även buller. Blackout foder, används i sovrum för att blockera ut solljus, skyddar även mot värme, kyla och UV-strålar. Detta foder kan vara sydda på baksidan av draperier eller gardiner. Isolerad interlining, en filt-liknande lager av material mellan foder och gardintyger, minskar ytterligare kalla penetration och solen sken.

Ull eller sammetsdraperier

Tunga draperier av ull eller sammet är också bra alternativ för att blockera solen och värmen. Slitstark ull hänger i full, lös veck, blockerar både värme och kyla med dess betydande heft. Jämväl, plysch sammet blockerar både utkast och ljus. Sammet och ull är dyrt alternativ för draperier men anses vanligtvis en investering på grund av sin hållbarhet.

Canvas tyger

I ett uterum, uterummet eller avskärmat veranda, naturligt ljus är tilltalande men ofta måste blockeras under den ljusaste delen av dagen. I dessa situationer, fullängds paneler av canvas eller andra utomhus tyger kan utnyttjas. Panelerna är drog för att skydda mot solens strålar under den hetaste delen av dagen och sedan öppnas igen i kväll som solen går ner. Utomhuspooler akryl tyger, till exempel Sunbrella, är vatten - och mögel-resistent och ger solskydd.