mynewspapers.net

Den bästa färgen för trä hantverk

Den bästa färgen för trä hantverk


Trä är ett attraktivt medium för hantverk på grund av sin hållbarhet och relativa inexpensiveness. Det är också mycket lätt att måla. Den bästa färgen för ett trä hantverk projekt beror på vad wood craft kommer att användas för och som kommer att måla objektet. Vissa färger är mer hållbara än andra och vissa är mer toxisk än andra.

Tempera Paint

Tempera är en vattenbaserad färg som är oftast färgglada. Huvudöverklagandet av denna färg är att det är mycket billigt och icke-giftiga, vilket gör den mycket lämplig för barn eller klassrum använder.

Akrylfärg

Akrylfärg är en giftfri vattenbaserad färg som kommer i många färger. Denna färg finns i både en tjock artist-kvalitet och en tunnare craft-kvalitet. både torkar snabbt. Denna färg följer mycket väl trä och är lämplig för inomhusbruk. Vissa typer av akrylfärg är också lämpliga för utomhusbruk.

Oljefärg

Oljefärg är en oljebaserad färg som måste tunnas eller rengöras med terpentin eller liknande produkter. Många typer av oljefärg är giftiga och terpentin kan vara farligt. Denna färg är dock ofta mer lämplig för hantverk som kommer att utsättas till utomhus, eftersom det är mer hållbara och fade-resistenta än andra målar, och är hanterbart för en lång tid på grund av långsam torkning.