mynewspapers.net

Den bästa färgen för betonggolv i källare

Den bästa färgen för betonggolv i källare


Måla betong källargolv är billigt sätt att göra ett golv makeover. Det är också ett funktionellt sätt att skydda och försegla din källarvåningen. Tråkig, grå betong golv kan göra källaren visas mörka och tråkiga. För att omvandla detta utrymme och lägga till färg och stil, kan du måla betonggolv en mängd färger. Epoxifärg är bäst för betonggolv.

Typer av epoxifärg

Det finns tre typer av epoxifärg: lösningsmedelsbaserad, vattenbaserad och 100 procent fasta ämnen. Varje typ är indelade efter andelen fasta ämnen eller epoxi som den innehåller. 100 procent fasta ämnen är den renaste epoxin. Det är också den dyraste och mest hållbara. Det är mycket svårt att tillämpa denna epoxi, eftersom det tenderar att stelna snabbt, så yrkesverksamma bör tillämpa den. Lösningsmedelsbaserad används oftast för industriella ändamål. Vill du undvika att använda denna typ av epoxi i hemmet på grund av stark rök som lösningsmedlen producerar. Vattenbaserad epoxy färger används oftast i hemmet och på någon hem förbättring butik finns.

Tätskikt

Epoxifärg är det bästa valet för konkreta källargolv eftersom den har förmågan att försegla och vattentät golvet. Källare är ökända för att ha fukt. Latex-baserade färger tål inte fukt. Epoxi färger sippra in i betongen och ge en barriär mot fukt.

Hållbarhet

Epoxi färger har använts i många år på industrigolv på grund av deras hållbarhet. Epoxifärg tål tung gångtrafik, till skillnad från en latexfärg, som skulle dra över tiden. Epoxi färger anges som en harts, i stället för en färg, så de är mycket hårdare och mer långvarig, och de följer bättre till ytan. Många färgtillverkare producera epoxi färger som är speciellt framtagen för hemmet.

Dekoration

Epoxifärg är inte bara funktionell, men det är estetiskt tilltalande. Det kan förvandla ett vanligt, konkreta källarvåningen till en vacker funktion i alla hem. Epoxifärg finns i en mängd olika färger och utföranden för att passa någon heminredning

Enkel ansökan

Epoxi färger är lätta att tillämpa. De flesta kräver ett lager, och kommer att torka i ett par timmar. Det är möjligt att måla en dag och använda utrymmet nästa. Många andra typer av konkreta beläggningar kräver flera lager och kan inbegripa fler steg. Som med andra konkreta golvfärg är förberedelser nyckeln. Området bör rengöras och alla sprickor ska fyllas för att säkerställa god vidhäftning. Epoxifärg kan också användas på betong som varit tidigare målade eller förseglade. Andra typer av golv ytskikt, såsom betong fläcken, måste tillämpas på en tidigare obehandlad yta.