mynewspapers.net

Den bästa doften tilldragande för öringSportfiskare har många alternativ tillgängliga för dem vid fiske efter öring. De beten som används för att fånga öring utbud allt från levande bete som natt sökrobotar att kommersiellt säljs degen beten. Användning av doft tilldragande att locka öring kan vara oerhört effektivt när de distribueras i olika situationer. Öring entusiaster har klassificerat öring beten i tre kategorier: livsmedel, öring degen bete och levande bete. Du kan bokstavligen bifoga tre kategorier av beten till en diskant krok och lura en öring till din krok.

Livsmedel

Mänskliga livsmedel är stora bilagor att få öring att strejka. Norra sportfiskare som driver en gård-upp regnbåge ofta använda Velveeta ost, enligt Missouri Department of Conservation Online hemsida. Velveeta kommer i en solid 10-tums paket. Du kan bryta av små bitar och rulla dem till små bollar och lägg dem på din krok. Kall, kan osten hålla på att kroken. Dock i varmt väder osten blir mjuk och smälter och inte kan bo på kroken. Lukten av Velveeta lockar fisk att tro att osten är samma ämnen som ges till dem i kläckerier. Hela kärnor av majs är också en bra mat att använda för att fånga öring. Corn sötma tillsammans med dess färg gör det lockande att öring. Sockret i marshmallows avger en söt lukt som lockar en öring att prova denna behandling. Miniatyr, 1-tums marshmallows säljs i många livsmedelsbutiker över hela USA kommer i vitt och ett urval av färger.

Konstgjorda degen bete

Doftande konstgjorda beten har blivit toningen vid fiske efter öring i stället med levande bete, enligt webbplatsen öring Nation. Många vattendrag har regler om förbud mot användning av levande bete, så korrekt val av konstgjorda beten blir avgörande. Berkley power bait är ett manuellt räknas degen ämne som kommer i en mängd olika smaker och färger. Normalt skulle du forma degen betet med fingrarna och placera den på en enda eller diskant krok. Du vill fiska betet antingen med en bobber eller inom lilla split-shot som håller betet vägt ner i vattnet. Dessutom, gör Berkley litet driver nuggets som kommer i flera smaker som majs, ost och vitlök. Power nuggets nära matcha doften och smaken av maten att kläckeriet åt när upp i gården dammar. Berkley tillverkar degen beten för att likna vax och daggmaskar. Berkeley arbetstagare har malet dessa varelser och placerade dem i degen för att ge bort en naturlig doft i vattnet. Du skulle fiska betet degen precis som en riktig vax masken eller natt sökrobot.

Levande bete

Något naturligt bete är oemotståndlig för en fisk; varelser som natt sökrobotar avger starka dofter när i vattnet. Slem som rockar en natt sökrobot kroppen utsöndrar en lukt som fisk kan plocka upp. Tillsammans med deras rörelse, kan natt sökrobotar inducera en öring i suger det upp. Minnows har också möjlighet att göra en fisk till en plats av deras lukt. När hugat, utsöndrar en elritsa kroppsvätskor som blod och skyddande slem som täcker deras skalor i vattnet. Promelas är bra bete för öring, som kan plocka upp deras doft i vattnet, enligt webbplatsen fisk resurs. Lax ägg, säljs kommersiellt av tackla och bete återförsäljare, ge bort lukter som lockar öring. Regnbåge som lax ägg som om de var små godis.

Med Power Bait att fånga öring

Innan du går på en öringsfiske utflykt, förbi en lokal sportaffär och köpa flera containrar av Berkeley power bait. Power bait kommer i olika färger inklusive regnbåge, vit, orange och grön. Om butiken säljer paket av power bait daggmaskar, plocka upp en påse och ta den med dig. När fisket power bait, doppa du finger i burken och ta bort en liten flisa. Rulla power betet till en liten boll i din handflata. Det bör vara cirka 1/2 till 1 tum till ½ tum. Köra kroken genom degen och något mosa ner på power betet att dölja kroken. Doppa betet i vattnet att täta sprickor, sedan kasta din linje till en bra plats.

Vild öring kontra välfylld öring

Öring fiskare bör inse att vild öring är mer petiga och veta skillnaderna mellan levande beten kontra konstgjorda. Farm-upp öring har ingen angelägen luktsinne, eftersom de vet endast artificiella fodret för alla sina liv, enligt webbplatsen öring Nation. Sportfiskare kan kasta vad som helst som avger en söt doft och en välfylld öring kommer att sluka den.