mynewspapers.net

Den bästa behandlingen för perifer neuropati i fötterna

Den bästa behandlingen för perifer neuropati i fötterna


Perifer neuropati är ett tillstånd som kan påverka fötterna med en känsla av sveda, stickningar eller domningar som kan vara periodiska eller konstant. Det är ett ofta förekommande symptom av nerv trauma eller tryck, vitamin B-brist, alkoholism, diabetes, autoimmuna sjukdomar (som HIV, lupus eller reumatoid artrit) och sjukdomar i levern, njurar och sköldkörtel. Eftersom perifer neuropati är inblandad i så många villkor, varierar behandlingar kraftigt.

Smärtstillande

De flesta läkemedel föreskrivs speciellt för perifer neuropati kommer att spärra eller minska nerv förnimmelser. De kan omfatta kodein, lidokain, Anfallsskydd läkemedel och antidepressiva medel. Eftersom några av dessa kan orsaka beroende under lång tid, kan andra lösningar prövas först. Gnugga krämer på fötterna eller doppa dem i varmt vatten med jämna mellanrum kan vara ett alternativ.

Orsakar

Den bästa behandlingen för perifer neuropati i fötterna är att eliminera orsaken. Om orsaken är klart--avstå från alkohol, tillägg vitamin B, stag lederna för att minska trycket och så vidare--dessa behandlingar ska lindra neuropati. Många orsaker, men är kronisk och elimineras inte lätt.

Alternativa behandlingar

För de med kroniska sjukdomar orsakar deras neuropati, kan söker behandling med en hypnotisör utbildade i medicinsk hypnos leda till mer komplett och bekväm smärtkontroll än med muntliga smärtstillande. Vanlig akupunktur behandlingar, kan kanske med moxibustion, också leda till en minskad smärtupplevelse. Dessutom, öka t'ai chi ch'uan (taijiquan) sinnesintryck för dem med domningar i fötterna.