mynewspapers.net

Dell Laptop musmattan är fördröjd, Slow och Unresponsive

Dell Laptop musmattan är fördröjd, Slow och Unresponsive


Du kan använda en Dell laptop touchpad- eller dess inbyggda musmatta - i stället för en extern mus. Du kan använda pekplattan att flytta runt på skärmen eller att klicka på ikoner. Men ibland pekplattan kan bli unresponsive eller långsam att svara. Skälen till detta kan vara pekplattan är smutsiga, inställningarna är fel eller kan du behöva uppdatera drivrutinerna för pekplattan som finns på Dells webbplats.

Instruktioner

• Stäng av den bärbara datorn genom att hålla strömbrytaren ner i 15 sekunder. Koppla bort allt utom nätsladden. Detta inkluderar högtalare, skrivare, USB-minnen, externa bildskärm, tangentbord och mus, skannrar och handdatorer. Kontrollera att pekplattan är ren och har ingen smuts, fett eller mat på den. Du kan torka pekplattan av med en fuktig trasa med en liten mängd alkohol. Torka försiktigt och sedan slå på den bärbara datorn igen.

• Ladda ner de senaste drivrutinerna för din pekplatta. Bläddra till sidan Drivrutiner och nedladdningar på Dells webbplats. Klicka på knappen "Skriv in en tagg" och en lista med drivrutiner för din bärbara dator visas. Om du inte har Service Tag-numret, klicka på "Välj modell", "Produkttyp" och "Produkt modell." Klicka på "Bekräfta". Välj operativsystem och kategori. Klicka på "Input Device Drivers" i listan och klicka på "Synaptics drivrutin--Touchpad." Klicka på den blå "Ladda ner" knappen till höger. Följ den på skärmen instruktioner för att ladda ner drivrutinen för din laptop.

• Klicka "Start" och skriv "main.cpl" i sökrutan. Klicka på fliken "Dell Touchpad" Klicka på bilden av pekplattan och klicka på knappen "Touchpad inställningar". Kontrollera att kryssrutan "TouchCheck" är markerat. Flytta skjutreglaget hela vägen till höger. Avmarkera kryssrutan "Peka på att klicka". Flytta skjutreglaget i området "Touch känslighet" till höger tills det är tre fjärdedelar av vägen mot "Tunga Touch." Klicka på "Apply" och sedan "OK".