mynewspapers.net

Delar av Sta-Rite Crystal Flo Sand FilterPooler är ett populärt komplement till ett hem för motion och underhållning. En bostads pool kan inneha någonstans från 5 000 till 30 000 gallon vatten. Icke isolerade pooler är öppna för väder, så att smuts, pollen, skräp och insekter att komma in i vattnet. Dessa föroreningar avlägsnas genom filtrering. Sta-Rite Crystal Flo Sand filtret är en anordning som används för detta ändamål.

Speciell Sand används

Sta-Rite Crystal Flo filtret använder sand för att fånga föroreningar som vattnet flödar genom enheten. En specialiserad kiselsand med korn om ½ millimeter i diameter anges. Sta-Rite manualen varnar för att "användning av andra sanden kommer att minska filtrera prestanda, kan skada pumpen och kommer att ogiltigförklara garantin".

Filtrera Tank

Sanden hälls in i filter tanken. Tanken erbjuds i storlekar från 272 kg sand kapacitet med T-300-BP2 modell filter till 45,4 kg med T-150BP-1 filter. Kvartssand är silats genom en plast "skiva" när den läggs till filter tank att hålla den ren. Filter tanken har en O-ring på toppen där ventilen kropp kompisar att det innehåller systemtrycket. Filter tanken vilar ovanpå en piedestal för en stabil plattform.

Flera portar ventil

Flera portar ventilen klämmor i toppen av filtret tanken med en låsringen som kallas en V-klämma i Sta-Rite manualen. Slangar är kopplade till den ventil som cirkulera vatten till poolen, filter tanken, och rinna. Ventilen styr flödet av vatten och kan justeras för att utföra filtrering, dränering eller back-flush operationer. Spola tillbaka är en nödvändigt underhåll operation att hålla av filtret fungerar.

Laterals och navet

Det finns 8 laterala tillägg radiellt bifogas en lodrätt PVC pipe som heter navet som sträcker sig till botten av filtret tanken. Vatten rinner från reglerventilen i tanken, och sand media fällor föroreningar medan vattnet rinner in i laterals och navet. Vattnet rinner uppåt genom navet och till flera portar ventilen är det finns filter tanken. Vattenflödet kan återföras genom att flytta multi-port ventilen till back-flush position. Spola vatten skickas i det kommunala avloppet under rygg-spolning.

Filtrera Tank avloppet

Ett avlopp cap och O-ring säker till botten av filtret tanken för lätt vatten bort. En liten gängstång, kallas ett avlopp lateralt sträcker sig inne i filtret tanken. Det tillåter vatten att fly via avloppet porten, men håller sanden från att fly.