mynewspapers.net

Delar av en fåtölj

Delar av en fåtölj


En fåtölj är en möbel, först konstruerade 1833, baksidan av som kan sänkas. Dessutom kan en benet vila uppfostras, normalt i en spak-aktiverat rörelse. Vilstolen fått sitt namn från denna liggande åtgärd. Det anses ofta slappa möbel och är bekant med begreppet "mannens stol." Under de senaste åren har vilstolen förändrats, blivit mer accepterat i alla typer av hem, inte bara ungkarlslya.

Stol

Den tydligaste delen av vilstolen är stolen själv. När inte i tillbakalutad ställning, verkar vilstolen vara samma som alla andra fåtölj. Vilstolen är oftast fyllda med massor av stoppning för att ge komfort. Vanliga material för vilstolen inkluderar duk, microfiber och läder. Oftare då inte bildrutan i vilstolen är byggd av trä och fjädrar används för att ge stöd åt kroppen.

Ryggstöd

Ryggstödet i vilstolen är där användaren skulle placera hans rygg när han sitter. Ryggstödet är också vad som definierar vilstolen. Detta är att ryggstödet är vad gör liggande i vilstolen. I några fåtöljer kan det finnas en serie positioner, dessa position kommer att definieras av ryggstödet, som kan lägga på ett antal olika vinklar, inklusive om helt platt.

Fotstöd

Den recliner fotstöd syns inte omedelbart. När vilstolen placeras i tillbakalutad ställning, visas fotstödet från basen av vilstolen. Fotstödet kan göras med en, två eller tre kuddar. En fåtölj fotstöd görs inte att stödja mer än vikten på sina ben. Detta är eftersom det är typiskt att sätta press på fotstödet för att återgår vilstolen från sin tillbakalutad ställning till standardstol.

Tillägg

Några fåtöljer komma med tillägg att öka överklagande av vilstolen till en potentiell köpare. Några kan komma med mugghållare och förvaringsutrymmen i armen vilar. Andra fåtöljer kommer med trasa förvaringsfickor, som rymmer tidningar och TV-fjärrkontroller. Det finns även sektions liggvagnar som kan kopplas samman med andra. Modernare tillägg inkluderar motoriserade liggvagnar, inre värmare och tillbaka även massageapparaterna. Alla dessa, kan ju öka priset med flera hundra dollar.