mynewspapers.net

Definitionen av Heimlich manöver

Definitionen av Heimlich manöver


Heimlich manöver är nu nästan internationellt erkända som första hjälpen för kvävning. Detta var inte alltid fallet. Tekniken är uppkallad efter Dr. Henry Heimlich, som uppfann tekniken på 1970-talet. I hans "historisk essä: The Heimlich manöver," skrev Heimlich att tills hans teknik introducerades, den enda metoden som kväver första hjälpen var backslaps, som inte fungerade och ofta hotade den person som kvävning.

Historia

1972, Heimlich berättar, han läste en artikel i The New York Times att börsnoterade kvävning som en av de 10 orsakerna till oavsiktliga dödsfall i USA--mer än 3 000 per år. Han hade arbetat större delen av sin karriär på människors svälja problem. 1973 började Heimlich forskning vid hans Cincinnati laboratorium till orsakar av kvävning. I juni 1974 presenterade han sin manöver i en artikel med rubriken "Pop går Café Coronary."

Risker för kvävning

Heimlich identifierade en små föremål som av de största riskerna för kvävning. De flesta vuxna choke på små bitar av mat som blockerar flödet av luft när de fastna i halsen eller luftstrupen. Barn choke ofta på godis, leksaker eller mynt. Heimlich diskuterar också faran av andra populära första hjälpen kvävning metoder. "Backslaps, sondering svalget med ett finger, eller vända upp och ned på patienten" var ineffektiva och jämn farlig, enligt läkaren.

Utföra manövern

Innan du utför Heimlich manöver, kontrollera att personen är kvävning. Typiskt, kvävning framgår av hosta och placera händer på halsen. För att börja manövern, kallas också buken stötar, säger Mayo klinikens "kvävning: förstahjälpen" till att börja med står bakom personen och placera armarna runt personens midja. Sedan lutar personen något framåt och gör en knytnäve, placera den ovanför naveln. Det sista steget är att ta tag i näven med andra handen, och dragkraft uppåt att få bort objektet från halsen eller luftstrupen.

Kvävning offer

Trots Heimlich manöver förblir kvävning en oavsiktlig dödsorsak. Hem säkerhet rådet rapporter som blockerade airways orsaka mer än 1 000 dödsfall per år i USA. Blockeras luftvägarna är också nr 1 dödsorsaken för barn yngre än 1, enligt rådet, och detta dödsorsak årligen rankas i topp 10 för alla åldrar.