mynewspapers.net

Definition av privata hälso-och sjukvård

Definition av privata hälso-och sjukvård


Privat hälso-och sjukvård är när läkare, tandläkare och andra vårdgivare bekostas via privata försäkringar och (ibland) av privata bankkonton. Detta är i motsats till ett offentligt system, där de får betalt av regeringen.

För vinst

Det största kännetecknet för privata hälso-och sjukvård är att det drivs med målet av att tjäna pengar. Detta står i strid med folkhälsa vårdsystem, som, medan enskilda övar och sjukhus kan tjäna pengar, systemet som helhet är statligt ägd.

Försäkring

Eftersom hälso-och sjukvård är en tjänst som människor inte konsumerar ofta, men är mycket dyra när de gör, de flesta är på försäkringar planer. Privat hälso-och sjukvårdssystem är detta hur de flesta människor betala för deras vård. I Förenta staterna, är de flesta av dessa försäkringar planer från arbetsgivare.

Effektivitet

På grund av att privat hälso-och sjukvård kräver flera försäkringsgivare, läkare kontor och sjukhus spendera upp till 10 procent av deras årliga intäkter på administrativa omkostnader, och läkarna tillbringar genomsnitt 142 timmar ett år att hantera försäkrings administrativ personal. Detta driver kostnaderna för medicin högre för försäkringsbolag, läkare och konsumenter.